# #

Uudised

Kaul Nurm: Valitsus otsustas olulise GMO-küsimuse ära põllumajandustootjate selja taga

10.10.15
Euroopa Liidus on hetkel paralleelselt käimas kaks geneetiliselt muundatud toiduainete piiramise või lausa keelustamise alast protsessi liikmesriikides, isegi kui see on lubatud ühenduse tasandil.

Supermarket sai ka õiguse müüa pakendamata ökotoitu

01.10.15
Veterinaar- ja toiduameti heakskiidul on Rimi esimene supermarketikett Eestis, mis hakkab oma kolmes kaupluses müüma pakendamata mahedat puu- ja köögivilja.

Märjamaa Lihatööstus pakub üha enam maheliha

01.10.15
Märjamaale sissesõidul keerab tee Orgita pargi äärest paremale. Viidad osutavad kahele lähikonna ettevõttele, kuid meile vajalikku siin kirjas pole. Kellel vaja, leiab Märjamaa Lihatööstuse kollase plekiga kaetud hoone poole kilomeetri pärast ikka üles.

Jõgeval rajati SoilVeg projekti raames esimesed katsed

25.09.15
Eesti Taimekasvatuse Instituudi põldudel Jõgeval rajati esimesed katsed uue rahvusvahelise projekti SoilVeg raames.

Kokad mahetaludes: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk Sepa mahetalus

23.09.15
Pühapäeval, 27. septembril kell 12-15 on kõik oodatud külla Sepa mahetallu!

Kokad mahetaludes - Saaremaa Veski peakokk Ott Raud Riido Ökotalus

23.09.15
Laupäeval 26. septembril kell 14-16 on kõik oodatud külla Riido Ökotallu Saaremaal Vaiveres!

Mahemustikas on maitsev ja kasulik

22.09.15
Pühapäeval, 20. septembril, said huvilised külastada Tartumaal Hiie talu mahemustika põlde. Huvilistele tutvustati erinevaid aedmustika liike ja räägiti, miks mustikad on meie tervisele kasulikud. Suured ja väikesed huvilised sõid ja korjasid mustikaid suure entusiasmiga.

Mürgivaba elu poole

19.09.15
Me ei saa tänapäeva saastunud maailmas elada päris puhta lehena. Küll aga võime oma valikutega mõjutada enda ja pere tervist.

Eesti Toidu päev Konjus!

18.09.15
Restoran "Konrad" peakokk Rene Uusmees valmistab kell 14.00-16.00 kitsepiimast ja ka juustust isuäratavaid toite. Unikaalne võimalus proovida unikaalseid retsepte. Ainult üks päev, tulge kogu perega!

Kokad mahetaludes - Angelica Udeküll Tammejuure talus

16.09.15
Terve septembrikuu - Eesti Toidu Kuu rändab mahetoit ringi Eesti restoranides. Restoranid kasutavad oma toitudes mahetooraineid ning ühel päeval septembrikuus lähevad külla toorainetootjale ning teevad süüa kohapeal, kus tooraine kasvab.

Mahepõllumajandusmaa osatähtsus on suurim Austrias, Rootsis ja Eestis

16.09.15
Eestis oli 2014. aastal kasutatavast põllumajandusmaast 16% ehk 155 600 hektarit mahemaad. Euroopa Liidu riikide hulgas oleme mahepõllumajandusmaa osatähtsuselt kolmandal kohal, meist veidi suurem on see Austrias (18%) ja Rootsis (17%).

Hiiede pere kutsub mahemustikaid mekkima

15.09.15
Pühapäeval 20. septembril kell 12-15 on huvilised oodatud külla Tartumaal, Ilmatsalu lähistel paiknevale Alice ja Margus Hiie mahemustikapõllule.

Koduköögis pole raske tootmist alustada

12.09.15
Koduköögis tootmist alustanud väikeettevõtjate sõnul on toidu käitlemisele esitatud nõuded üsna hõlpsalt täidetavad.

Lambalautadest saavad kevadel kasvuhooned

12.09.15
Tänavuse parima mahetootja tiitliga pärjatud OÜ Kopra Karjamõis Valgamaal paistab silma uudsete nutikate lahenduste ja rikkaliku tootevalikuga.

Lihasnäkitootja tunneb end turul juba kindlamalt

10.09.15
Leivapäeval eheda maitsega mahelihatoodete valmistamise eest tunnustada saanud OÜ Sirloin eestvedajad ei kavatse senise edulooga leppida. Plaan on juurutada uusi tooteid ja murda välja rohkematesse poekettidesse.