# #

Kasesiirup on traditsioonilise kasemahla uus tulemine

27.12.18

Siiri Soosaar

Kasemahla kogumine ja sellest siirupi tegemine on uutmoodi traditsioonide jätkamine. Selleks vajalike teadmiste ja tehnika hankimiseks käisid väiketootmise asutajad õppereisil USA-s, kus lisaks vahtrasiirupile toodetakse ka kasesiirupit, ligi 10 000 liitrit aastas.

Kasekunst OÜ sai alguse 2014. aasta novembris, kui ettevõtte omanikud said oma valdusesse noore kaasiku. Kuna metsa ei soovitud maha raiuda, otsiti alternatiive metsa väärindamiseks ning lõpuks jõuti kasesiirupi tootmise juurde. Nende tume kasesiirup pälvis 2018. aasta parima mahetoote tiitli.

Nii vahtra- kui kasesiirupi tootmine toimub väga sarnasel meetodil ning vahtrasiirupist on võetud eeskuju ka Kasekunsti tootmisliinidel.

Loe edasi: maakodu.delfi.ee; 27.12.2018