# #

Kodumaine kasemahl turgutab neere ja peletab väsimust. Vaata, kuidas kohalik ettevõte seda toodab!

24.10.19

Siiri Soosaar

Tartumaal Hellenurme külas tegutsevad elukaaslased Birgit Lõhmus ja Rain Komlev, kelle eestvedamisel sündis 2017. aastal Birch Lagoon OÜ, mis tegeleb traditsiooniliste hapendatud kasemahlajookide tootmisega. Kõik sai alguse umbes viis aastat tagasi pere taluväravas kasvanud kaskedest, mille mahla maitsestati kuivatatud õuntega. Mis sai edasi?

Valminud jook tuli üllatavalt hea ja sellest saadi innustust proovida teisigi maitseid. „Mina armastan lapsest peale kasemahla, Birgit aga piparmünditeed. Sealt tekkiski mõte kaks suurt lemmikut kokku segada,“ meenutab peremees mündimaitselise joogi sünnilugu. Edasi on kõik kulgenud tõusujoones ja praegu on Birch Lagooni valikus juba seitse kasemahlajooki.

Loe edasi: lood.delfi.ee, 23.10.2019