# #

Koplimäe talu speltajahu läheb tipprestorani saiateoks

06.02.11

Ain Lember

Saaremaal ainsana speltanisu kasvatava Koplimäe talu toodangu suurim tarbija on mainekas Pädaste mõisa restoran naabersaarel Muhus.

Pädaste mõisa ja Tallinnas tegutseva restorani Neh peakokk Peeter Pihel ütles Saarte Häälele, et Pädaste köögikontseptsioon näeb menüü koostamisel ette Läänemere saartelt pärineva kvaliteetse tooraine kasutamist ning mõistagi sobib selleks Koplimäe talu toodang. "Puhas õnn meile, et selline tore tootja meie enda külje all asub. Väga kvaliteetne jahu on neil," kiitis Peeter Pihel.

Peakoka sõnul on ta Koplimäe talus ise kohal käinud ja kogu veskiasjandust oma silmaga näinud. "Mis saab olla sellise asja vastu, kui sa näed, palju hoolt ja armastust inimesed sinna sisse panevad," rääkis Pihel, kes kasutab Pöide taluniku speltanisujahu restorani klientidele saia valmistamiseks. "Olgu Pädaste mõisa restoran või Neh Tallinnas, igal õhtul on Koplimäe mahespeltast tehtud sai laual," kinnitas peakokk.

Loe lähemalt: Saarte Hääl, 12.01.2011