# #

Kust saab kuusesiirupit ja seenejahu? Ikka ökopoest

14.09.09

Anneli Aasmäe

Poolteist aastat säiliv hullmagus nektarijook või naturaalne puuviljamahl Võrumaalt? Imeilusa kaanepildi ja E-ainetega jogurtitops suurtehasest või pea märkamatuks jäävas pakendis mahejogurt kohaliku väiketootja talust?

Üha rohkem inimesi langetab valiku viimaste kasuks, kulutades aina enam ökopoodide uksi.

Aga milline kaup neid seal ees ootab? Kas tegu on tuhandete kilomeetrite kauguselt saabunud toodete või siinsamas Eestis tehtuga? Kuidas olla kindel, et kaup on tõesti keskkonnasõbralik ja puhas? 

Looduspere kaupluse perenaine Pille-Riin Özmen ja tema poeg Aare Bedrican järgivad kõikjal tervislikkuse põhimõtteid – poiss ei armasta isegi värvilisi karastusjooke, vaid eelistab naturaalset mahla.

Maaleht kõndis läbi pealinna ökopoed, otsis vastuseid levinud müütidele-küsimustele ja revideeris kireva kaubaga riiuleid.

Loe lähemalt: Maaleht 11.09.09