# #

Teavituskampaania "Hea märgiga kaup. Öko"

13.10.11

Eesti Biodünaamika Ühing koos Eesti mahetootjatega alustavad oktoobris teavitust "Hea märgiga kaup. Öko", mille eesmärgiks on tõsta eestimaalaste huvi ja teadlikkust mahemärgist ja mahetoodetest.

Ajakirjanikud on oodatud koosviibimisele 13. oktoobril kell 12 restorani "Leib Resto ja Aed" (Uus tn 31), kus osalevad suuremad mahetootjad ja -töötlejad üle Eesti. Üritust austab oma kohalviibimisega pr. Evelin Ilves.

Koosviibimise teemad:

1.    Teavitusprojekti "Hea märgiga kaup. Öko" eesmärgid
2.    Kaasaegse mahepõllumajanduse arengulugu Eestis ja mujal. Arvo Purga - Eesti Biodünaamika Ühing
3.    Mahepõllumajanduse olukord, probleemid ja väljakutsed. Merit Mikk - Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
4.    Mahetootja elu koos loodusega - Aivar Pikkmets, Mätiku talu
5.    Mahetoit ja tervis, mahetoit koolidesse ja lasteaedadesse. Dr. Anne Daniel-Karlsen, lastearst, laste ja noorte psühhiaater
6.    Mahetoidu valmistamisest - Leib, Resto ja Aed peakokk
Ürituse orienteeruv aeg: 1 tund ettekanded, järgneb suhtlemine vabas õhkkonnas. Üritusel on võimalik  teha intervjuusid.  

Maheda toidulaua katab "Leib, Resto ja Aed" peakokk.

Üritusel osalevad:

TÜ Eesti Mahe, Jaan Nõmmik
Saidafarm, Juhan Särgava
Pajumäe talu, Arvo Veidenberg
Haanimaa taluselts, Aare Rätsepp ja Agu Hollo
MTÜ Harju Mahe, Margus Lille
MTÜ Pärnu Mahe, Aivar Pikkmets
MTÜ Hiiu Mahe, Koit ja Linda Tikk
Läänemaa Mahetootjate Selts,  Aivo Kutser
Virumaa Mahetootjad, Aili Taal
Märjamaa Lihatööstus, Olavi Liblik
Vändra Leib
Eesti Biodünaamika Ühing, Arvo Purga ja Tõnu Kriisa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, Merit Mikk
Ruukli talu, Aarne Toomsalu
Everti talu, Viljandimaa