# #

Teravilja väärindamine toob leiva lauale

11.01.21

Tiit Efert

Põlvamaal Võhandu jõe lähedal Võukülas asub Zerna Ökotalu. Peremees Maidu Konsap võttis noortaluniku toetuse abil talu kümme aastat tagasi üle isa Vellolt, kes oli selle rajanud. Räpina Aianduskoolis agronoomiat õppinud Maidu pidi aga talupidamise koorma täiesti enda kanda võtma neli aastat hiljem, kui isa jäädavalt lahkus.

Vanaperenaine Tiia Kokmann-Konsap on tal aga endiselt nõu ja jõuga abiks. Vello oli töökas mees. Maidu näitas taluhoovis hooneid, mis kõik on Vello kätega üles ehitatud. Nõukogude aja lõpus kasvatati kapsaid ja kurke, mida peremees Leningradi ja Pihkva turul müümas käis. Peetud on piimalehmi ja nuumatud pulle. Vello alustas ka viljakasvatusega, 30 hektaril kasvas kaera, nisu, rukist, tatart ja otra.

Loe edasi: maaelu.postimees.ee, 07.01.2021