# #

Väike ja mahe peab mõtlema suurelt

18.07.17

Taavi Teder

Järvamaa väikeettevõtja Lauri Bobrovski teab, et Eestis on mahetoodanguga raske läbi lüüa ja turg on väike ning just seepärast tuleb vaadata koduõuest kaugemale – välismaale.

«Vinnuka tegemine on üks kuramuse käsitöö,» nendib OÜ SirLoini juht ja asutaja Lauri Bobrovski (31), kuid väikeettevõtjal pole algul võimalik unistadagi tootmise automatiseerimisest. Eesti mahelihast toodab ta mitme maitsega vinnutatud liha ja koostöös Kehtna lihatööstusega maheviinereid ja mahedat täissuitsuvorsti. Väikeettevõtte nimi tuleb (veise) välisfilee ingliskeelsest nimetusest sirloin ja sir loin’i võiks tõlkida härra fileeks. Koos Bobrovskiga töötab Vahuküla ettevõttes neli inimest.

Loe edasi: majandus24.postimees.ee, 18.07.2017