# #

Viimastel aastatel on spargel jõudnud nii eestlaste toidulauale kui põllule

10.06.20

Heli Raamets

Kui veel kaks aastat tagasi oli siinne suurim sparglikasvataja saagi turustamisega hädas, kuna inimesed ei osanud seda köögivilja tarvitada, siis nüüd seda muret pole.

„Paari aasta jooksul on väga palju muutunud,” ütles Tartumaal asuva Erto talu peremees Margo Mansberg. „Kevadel tahetakse midagi värsket ja rohelist saada. Kui ajakirjas Oma Maitse tulevad spargliga retseptid, hakkavad inimesed kohe helistama ja sparglit otsima.”

Mõte sparglit kasvatama hakata sai mees ühelt õppereisilt Rootsi, kus ta nägi väikest rohelise mahespargli istandust. „Seni teadsin ainult valget sparglit, mida kasvatatakse mulla all. Olin neid istandusi näinud Hollandis ja Saksamaal ning see tundus mulle nii utoopiline,” meenutas ta. Valget sparglit kasvatatakse kõrgetes peenardes, selleks on vaja eritehnikat ja teadmisi, kuidas taimi mullata ja kui kõrge täpselt peab peenar olema.

Loe edasi: maaleht.delfi.ee, 09.06.2020