# #

Mahetoit toitlustusettevõttes

28.11.14

Seminar restoranidele jm toitlustusettevõtetele 

28. novembril 2014, algusega kell 10 Põllumajandusministeeriumi suures saalis, Lai 39/41 Tallinn

Mahetoidu pakkumine restoranides ja kohvikutes on viimastel aastatel tarbijate kasvava huvi tõttu kiiresti populaarsust kogunud paljudes Euroopa riikides. Ka mitmed meie restoranid kasutavad mahetoorainet, kuid ei viita sellele, sest pole selgust, mis tingimustel seda tohib
teha.
Mõnevõrra lihtsustus mahetoidu pakkumise reeglistik eelmisel aastal, kus mahetoitlustaja ei pea enam olema tunnustatud, piisab Veterinaar- ja Toiduametile teavitamisest, et mahetoitu (osaliselt) pakutakse. Samas kehtivad nõuded, mida tuleb mahetoidu pakkumisel silmas pidada.

Seminari lektorid on Veterinaar- ja Toiduameti Jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo juhataja Piret Rajasalu ning maheorganisatsioonide esindajad Airi Vetemaa ja Merit Mikk.

Kava

10:00 Miks kasutada oma ettevõttes mahetoorainet? Mis on mahetoit?
Mahetoidu pakkumisest Eesti ja teistes riikide toitlustuses
Millist mahetoorainet on Eestis saada
Airi Vetemaa/Merit Mikk

11:15 Kohvipaus

11:40 Nõuded toitlustusettevõttes mahetoidu pakkumisel. Praktiline harjutus. Piret Rajasalu

13:00 Arutelu

Koolitus on tasuta. Vajalik on eelregistreerumine e-mail: mahepm[A]gmail.com või tel  5225936

Koolituse korraldab Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, tellija on Põllumajandusministeerium