Sündmused
Seminar restoranidele jm toitlustusettevõtetele
28. novembril 2014, algusega kell 10 Põllumajandusministeeriumi suures saalis, Lai 39/41 Tallinn
Mahetoidu pakkumine restoranides ja kohvikutes on viimastel aastatel tarbijate kasvava huvi tõttu kiiresti populaarsust kogunud paljudes Euroopa riikides. Ka mitmed meie restoranid kasutavad mahetoorainet, kuid ei viita sellele, sest pole selgust, mis tingimustel seda tohib
teha.
Mõnevõrra lihtsustus mahetoidu pakkumise reeglistik eelmisel aastal, kus mahetoitlustaja ei pea enam olema tunnustatud, piisab Veterinaar- ja Toiduametile teavitamisest, et mahetoitu (osaliselt) pakutakse. Samas kehtivad nõuded, mida tuleb mahetoidu pakkumisel silmas pidada.
Seminari lektorid on Veterinaar- ja Toiduameti Jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo juhataja Piret Rajasalu ning maheorganisatsioonide esindajad Airi Vetemaa ja Merit Mikk.
Kava
10:00 Miks kasutada oma ettevõttes mahetoorainet? Mis on mahetoit?
Mahetoidu pakkumisest Eesti ja teistes riikide toitlustuses
Millist mahetoorainet on Eestis saada
Airi Vetemaa/Merit Mikk
11:15 Kohvipaus
11:40 Nõuded toitlustusettevõttes mahetoidu pakkumisel. Praktiline harjutus. Piret Rajasalu
13:00 Arutelu
Koolitus on tasuta. Vajalik on eelregistreerumine e-mail: mahepm[A]gmail.com või tel 5225936
Koolituse korraldab Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, tellija on Põllumajandusministeerium