# #

Infomaterjal väikekäitlejale „Piim ja piima töötlemine“

31.12.12

Valminud on MTÜ Eesti Toiduainete Tehnoloogia Seltsi poolt koostatud ja Põllumajandusministeeriumi poolt välja antud infomaterjal Abiks väikekäitlejale II osa. Piim ja piima töötlemine. Materjal on abiks mahe- ja väiketootjatele ning neile, kes soovivad arendada või luua piimatöötlemisettevõtet.

Mahukas materjal annab ülevaate piima keemilisest koostisest, mikrostruktuurist ja mikrobioloogiast; piimatoodete klassifikatsioonist; täispiimatoodete tehnoloogiast; fermenteeritud piimatoodete tehnoloogiast; juustu ja või tehnoloogiast; piimapõhiste magustoitude tehnoloogiast; tegevused väiketöötlemise alustamiseks; teavitamine ja tunnustamine toiduseaduse alusel; piima mahetöötlemise nõuded; õigusaktide loetelu ja soovitatav kirjandus.