# #

LaMuu: Eesti esimene ökojäätis on midagi muud kui lihtsalt jäätis

28.03.16

Juba kolmandat aastat saavad Eesti magusasõbrad jalutada selvehallis jäätiseriiuli juurde ning haarata sealt kaasa musta kuube rüütatud paki Eesti ökojäätist. Oma tiheduselt sarnaneb see pigem Itaaliakuulsa gelato'ga kui millegagi, mis Eesti suurtootjate liinilt pakendisse läheb. La Muud külmikust haarates on tunne, nagu tõstaks sangpommi: jäätist on palju, õhku vähe. Maitselt on ökojäätis sametine, tihe ja maitsetest pungil. Need tunded ajavad alguses sügavalt segadusse.

„Nende aspektidega eristume tõesti. Meie jäätises on palju maitseid ja tihedust, kuid siiski söövad tõelised fännid meie jäätisekarbi korraga tühjaks ehk ei pane poolikuna kappi tagasi,” selgitab jäätisetootja üks asutajaid, endine Swedbanki jurist Rasmus Rask. Kvaliteedilt ja hinnalt kuulub La Muu selgelt kõrgemasse klassi ning võistleb turul nii Ben & Jerry’se kui ka Häagen-Dazsiga.

La Muu on esimene Eesti ökojäätist ja sorbette tootev ettevõte, turule tuldi 2012. aasta detsembris. Järgmise aasta suvel alustati välimüügilettidega Tallinnas, 2014. aastal Pärnus. Eelmisel suvel avati esimene La Muu kohvik Rahva Raamatu rendipinnal Tallinnas Viru keskuses. 2016. aasta alguses koliti tootmine Telliskivi loomelinnakusse, kuhu plaanitakse rajada ka kohvik.

Loe edasi: maitsed.delfi.ee