# #

Lõpuks - Eesti restoranides Eesti mahe kitsejuust

26.02.20

Kolotsi talul on hea meel teatada, et 14. veebruaril 2020 omistati talu juustutootmisele mahetunnustus. See on samm edasi selleks, et restoranidel tekkiks suurem võimalus oma menüü kasvõi osaliselt mahedaks muuta.

Kolotsi juust. Foto: Heikki Avent

Kolotsi juust. Foto: Heikki Avent

26. novembril, eelmisel aastal, toimus Tartus mahekonverents, mille üheks teemaks oli mahetoitlustamise edendamine. On loodud lihtsustatud nõudmised totlustusasutustele, et soodustada maheda tooraine kasutamist. Kuid toitlustajad toovad vähese kasutuse põhjuseks mahetooraine raske kättesaadavuse ja selle, et suurem osa mahetoodete pakkujatest on keskendunud jaeturule. Hetkel puudus restoranidel üldse võimalus kasutada mahedaid kodumaiseid laagerdunud kitsejuustusid ja hallitusjuuste. Meie oleme suunatud ainult HoReCa sektorile ja seega aitame neid proleeme leevendada.

Loodame, et ökomärk meie toodetel  aitab restoranidel mahemenüüsid koostada ja seeläbi jõuba puhas toit ka rohkemate inimesteni.

Kolotsi talu tegeleb kitsekasvatuse ja käsitööjuustude tootmisega alates 2012. aastast. Talus valmistatakse omanäolisi ja tugevamaitselisi laagerdunud juustusid, millega varustatakse eklusiivselt HoReCa sektorit. Kolotsi talu klientide hulgas on tipprestoranid, s.h. mitmed konkursi “Hõbelusikas” 2018 ja 2019 aasta laureaadid.

Mahe loomakasvatus on talus olnud juba aastast 2014. Mahetunnustuse saavutamine ka piima töötlemisele on osa talu majandamise põhimõtetest. See on Kolotsi talu panus keskkonnasäästlikumasse majandamisse ja kariloomade heaolu tagamisse.  

 

Lisainfo:
Mart ja Merle Leibur
merle[A]kolotsitalu.ee
tel. 53338895
www.kolotsitalu.ee