# #

Mahe- ja tavasööda mõjul avaldusid kanade geenid erinevalt

25.03.10

EMÜ Mahekeskus

Hollandi Louis Bolk`i Instituudi teadlased avastasid, et mahe- ja tavasööda kasutamine mõjutab erinevalt kanade geenide avaldumist, kuigi söötade koostisosad on samad.

Pikaajalise uuringu objektiks olid sama tõugu ja liini munakanad kahe põlvkonna vältel. Kanu toideti täpselt sama koostisega söödaga, erinevus seisnes vaid selles, et üks oli mahe- teine tavatootmisest. Uuringu eesmärgiks oli kindlaks teha, kas erinevalt toodetud sööt mõjub erinevalt kanade elutegevusele ja tervisele. Katse lõpus määrati erinevaid füsioloogilisi, patoloogilisi ja immunoloogilisi parameetreid, uuriti verd, maksa ning mao talitlust.

Loe lähemalt: EMÜ Mahekeskuse uudised 24.03.2010