# #

Mahetoit on tavatoidust mitmes osas tervislikum

11.11.11

Heli Raamets

Maaülikooli teadlased analüüsisid läbi tohutu hulga mahe- ja tavatoidu uuringuid ning mahetoidu plussid jäid peale.

Kõige rohkem on uuritud köögi- ja puuvilju. Enamik uuringuid näitas, et mahedalt kasvatatud viljades on rohkem C-vitamiini ja polüfenoole. Need on bioaktiivsed ained, mis tugevdavad imuunsüsteemi ja aitavad ära hoida vähi teket.

Mahepiimas on tavapiimast rohkem E-vitamiini ja oomega-3 rasvhapet, mis on kasulik südame tööle. Mahepiimas on ka rohkem konjugeeritud linoolhapet, mis omab vähkiennetavat, põletikuvastast ja immuunsüsteemi tugevdavat toimet.

Hollandis tehtud uuring näitas, et lastel, kelle emad tarbisid raseduse ja imetamise ajal mahepiima ja -tooteid, esines palju vähem allergiaid.

Loe edasi: Maaleht, 11.11.2011

Inglise keelne raport "Quality of Organic vs. Conventional Food and Effects on Health" on kättesaadav EMÜ Mahekeskuse kodulehel.