Sündmused
Heli Raamets
Maaülikooli teadlased analüüsisid läbi tohutu hulga mahe- ja tavatoidu uuringuid ning mahetoidu plussid jäid peale.
Kõige rohkem on uuritud köögi- ja puuvilju. Enamik uuringuid
näitas, et mahedalt kasvatatud viljades on rohkem C-vitamiini ja
polüfenoole. Need on bioaktiivsed ained, mis tugevdavad imuunsüsteemi ja
aitavad ära hoida vähi teket.
Mahepiimas on tavapiimast rohkem E-vitamiini ja oomega-3
rasvhapet, mis on kasulik südame tööle. Mahepiimas on ka rohkem
konjugeeritud linoolhapet, mis omab vähkiennetavat, põletikuvastast ja
immuunsüsteemi tugevdavat toimet.
Hollandis tehtud uuring näitas,
et lastel, kelle emad tarbisid raseduse ja imetamise ajal mahepiima ja
-tooteid, esines palju vähem allergiaid.
Loe edasi: Maaleht, 11.11.2011
Inglise keelne raport "Quality of Organic vs. Conventional Food and Effects on Health" on kättesaadav EMÜ Mahekeskuse kodulehel.