# #

Söögisellid mekkisid mahetoitu

08.03.13

Autor: Helja Kaptein
 

Kärdla kooli 5. klassi ja Käina kooli 4. klassi õpilased avastasid tippkokkade juhendamisel uusi maitseid ja õppisid kasutama Hiiumaalt pärit mahetoiduaineid.

Hiidlaste koostöökogu veab LEADER projekti “Sirguvad söögisellid”, mille eesmärgiks hakata kasutama rohkem kohalikku toitu nii lasteaedades kui koolisööklates.

Projekti juht Ly Kaups rääkis, et kui eelmises kohaliku toidu propageerimise projektis koolitati koolikokkasid, siis nüüd püüavad õpetada nad lapsi neid toite sööma. “Kokad võivad küll valmistada imelisi sööke, aga kui lapsed neid ei taha ega oska neid roogasid hinnata, on sellest vähe kasu,” selgitas Kaups.
Kohaliku toidu väärtusi tutvustatakse õpilastele toiduvalmistamise käigus ja nii harjutatakse õpilasi ka erinevate maitsetega. “Püüame õpilastele näidata, mis vahe on kohalikul ning kaugelt toodud ja töödeldud toiduainetel,” ütles Kaups.
 
Loe edasi: Hiiu Leht