# #

Väikestel jahuveskitel jagub tööd aina enam

17.11.13

Mirjam Nutov

Praeguse seisuga on Eestis kümmekond väikest jahuveskit, kuid nende üha suurenev hulk näitab, et eestlaste teadlikkus ja sellega kaasnev soov süüa puhast ning täisväärtuslikku toitu on tõusuteel.

Haanjamaal Harstmäe talus on selle aasta maist moodne Austra päritolu veski, mille kivide vahel jahvatatakse täistera nisu- ja rukkijahu. «Varem käisime me vilja jahvatamas Kütiorus, aga sealne vanahärra jäi haigeks ning lõpetas töö tegemise,» räägib Agu Hollo.

Hartsmäe talu perenaine on tuntud leivaküpsetaja, seega tuli peremehel kärmesti leida küpsetamiseks sobilikku mahedat rukkijahu. Lahenduseks oli osta veski oma kodutallu. «Veski ostmisel oligi põhikaalutlus see, et maksimaalselt oma toodet väärindada ja seda siinsele turule viia,» ütleb Hollo.

Loe edasi: www.e24.ee, 16.11.2013