# #

Väiketalunik: elame priskelt ja nii peabki olema!

21.12.20

Heli Raamets

Väiketootja peaks tegema midagi erilist ja kvaliteetset, et saada oma töö eest kõrget hinda, muidu pole ettevõtmisel mõtet, arvab Võrumaal kitsi pidav ja nende piimast juustu valmistav Mart Leibur.

Mart ja Merle Leibur kolisid Hispaaniast tagasi Eestisse 10 aasta eest ja hakkasid Võrumaal talu pidama. Neil on 35–40 kitse, kes annavad päevas sada liitrit piima, lisaks kasutatakse lehmapiima. Aasta jooksul valmib Kolotsi talus neli tonni juustu.

“Meie visioon on vähendada mahtu võib-olla isegi kaks korda ja müüa juustu praegusest kaks korda kallimalt,” tunnistab Kolotsi talu peremees. “Oleme butiigi moodi juustumeierei, tahame teha pigem vähem ja erilisi, kalleid juustusid.”

Loe edasi: maaleht.delfi.ee, 21.12.2020