# #

Kontaktseminar "Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?"

04.06.24

Kontaktseminar "Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?" 

4. juunil Eesti Maaülikoolis, Fr.R.Kreutzwaldi 1a-104, Tartu

Konktaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe)toodete kättesaadavust. Päevakavas on toitlustajate, restoranide, hulgi- ja jaemüüjate esitlused ootustest Eesti tootjatele, Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskuse tutvustus, dünaamilise hanke võimalustest väiketootjate toodete paindlikumaks pakkumiseks. Lõpupaneelis arutletakse tootjatega kohalike mahetoodete võimalustest turunõudluse rahuldamisel ja vajadustest kohaliku tootmise arendamisel.

PÄEVAKAVA

Kuidas toidutooraine jõuab  ostjani? 

09.30 - 10.00 Tervituskohv mahetoorainest

10.00 - 10.10  Avasõnad / Marko Gorban, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler

10.10- 10.35  Kohalike ja mahetoodete pakkumise kogemused / Merit Mikk, Ökosahver OÜ ja Talu Toidab OÜ

10.40 - 10.55 Kohaliku tooraine pakkumisest läbi restorani vaatenurga /  Koit Uustalu, GMP Pühajärve Restoran

11.00 - 11.15 Toitlustajatele mahetoidu pakkumisest / Baltic Restaurants

11.20 - 12.00 Rühmatöö ja värskenduspaus 

12.00 - 12.15 Dünaamilise hanke võimalused / Agne Silde (toitlustuse portfellijuht) ja Maia Prunt (sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuht) RKIK hangete osakond

12.20 - 12.35 Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskus / Margus Timmo, Osaühing Aiasaaduste väärinduskeskus

12.40 - 13.25 Mahetootjate võimalustest / paneelarutelu koos rühmatöö sisendiga / Mirjam Pikkmets, Meelis Mõttus, Tiit Mansberg, Anti Allas. 

13.30 - 14.00 Eelkokkuleppel kohtumised ostjate ja müüjatega, dünaamilise hanke spetsialistidega.

Registreerimine: https://forms.gle/3BqSnAbDey2QSCRm8 

 

Korraldavad Võrumaa Arenduskeskus, Setomaa Liit ja UMA MEKK. Toetab Võrumaa Partnerluskogu.

Lisainfo mahekiri[A]gmail.com