# #

Eesti Maaülikooli aasta vilistlane Lauri Bobrovski toob eestlaste toidulauale mahelinnuliha

11.11.25

Triin Nõu, Eesti Maaülikool

Aasta vilistlane Lauri Bobrovski. Foto autor: Maria Kilk

Aasta vilistlane Lauri Bobrovski. Foto autor: Maria Kilk

Sel aastal pälvis Maaülikooli aasta vilistlase tiitli mahelinnukasvataja Lauri Bobrovski, kes toodab ja turustab edukalt mahemune, mahelinnuliha ja mahelinnulihast valmistatud tooteid. Lauri on üks väheseid mahelinnukasvatajaid Eestis ning seetõttu on tema panus kohaliku mahepõllumajanduse arengusse eriliselt märgiline.

Maaülikooli liha- ja piimatehnoloogia eriala vilistlasena peab ta suurt lugu tooraine väärindamisest. Tema ettevõtte tooted jõuavad tarbijani Kikerikii ja Äntu Gurmee kaubamärkide all, kusjuures tänu erialastele teadmistele osaleb ta aktiivselt ka tootearenduses.

Lauri on aastate jooksul erinevate projektide raames ka Eesti Maaülikooliga koostööd teinud. “Oma töös ja tegemistes suhtlen tihedalt nii oma kursusekaaslastega, kes on täna õppejõud, kui ka omaaegsete õppejõududega. Kui pole konkreetset projekti, mille nimel tööd teha, siis on alati millestki rääkida ja koos ühiselt tuleviku poole vaadata,” sõnas mees oma tänukõnes.

Tema tegevus maamajanduslikus tootmises ja ettevõtluse arenduses on eeskujuks paljudele. Lauri usub väga tugevalt sellesse, et elu maapiirkondades peab jätkuma ja seda tõestavad tema loodud töökohad Järvamaa väikses külas.

Eesti Maaülikool on aasta vilistlasi valinud aastast 2009. Aasta vilistlase nimetuse omistamise eesmärk on avaldada tunnustust isikule, kes oma erialase või ühiskondliku tegevusega osaleb tulemuslikult maaelu ja/või maamajanduse arendamisel ning teeb koostööd Eesti Maaülikooliga. Eelnevate aastate võitjatega saab tutvuda siin.