Sündmused
Toomas Šalda
Põhiline vahe mahe- ja tavaliha vahel on see, et esimese puhul on liha päritolu 100 protsenti jälgitav ning seda eelistavad inimesed, kes tahavad vältida toitu, kus võib olla teatud kemikaalide, ravimite või toidulisandite jääke, mille puhul ei saa kindel olla, et need on tervisele ohutud.
"Maheliha ökoloogilist puhtust saab tõestada. See on tavaliselt küll tavalihast veidi kallim, kuid see ei ole reegel, kõik sõltub turusituatsioonist,” selgitab veise- ja lambaliha pakkuva Eesti suurima mahelihakäitleja Märjamaa Lihatööstus OÜ tootmisjuht Kalev Kants. Ühtlasi ollakse üks väheseid lihatööstusi Eestis, mis tegeleb nii tava- kui mahelihaga. „Nende hoidmine ja tootmine on rangelt lahus. Meil on enda välja töötatud innovatsioonid, mis suudavad tagada, et tava on tava ja mahe on mahe,” räägib tööstuse üks omanikest ja juhatuse liige Aleksandr Kozik.
Loe edasi: maaelu.postimees.ee, 01.09.2016