# #

HeyDay tegi revolutsiooni Eesti mahlatööstuses

03.02.17

Sirje Niitra

Oktoobris tööd alustanud HeyDay, mille tehases valmivad külmpressimeetodil ilma kuumutamata täiesti naturaalsed mahlad, annab järjest rohkem tööd Eesti õuna- ja marjakasvatajaile.

Saku Õlletehases finants- ja logistikadirektorina töötanud, Ukrainas veinitööstust rajanud ja mujalgi maailmas ringi reisinud Janno Veskimäe tuli kolme aasta eest mõtte peale hakata koos ülikoolikaaslase Anton Maljuginiga naturaalseid mahlu tootma. Eeskuju saadi Ameerikast, kus analoogiline toode olemas. Mehed uurisid välja, et meie lähiregioonis midagi sellist ei toodeta ja otsustasid ise asja Eestis ära teha. „Tahtsime teha midagi hoopis teistmoodi ja seadsime eesmärgiks ei vähem ega rohkem, kui teha maailma parim mahl,” pole Veskimäe just liiga tagasihoidlik. Tundub, et ta on eesmärgile üsna lähedal, sest mahlasegudes on iga koostisaine maitse tugevalt tunda, kusjuures eri marjad ja viljad sobivad omavahel hästi kokku. Ja võib olla kindel – midagi muud lisatud ei ole.

Loe edasi: maaelu.postimees.ee, 02.02.2017