# #

Kaks õde taastasid Eestis makaronitootmise

14.08.09

Heli Raamets
 

Viimastel aastatel pole Eestis makarone toodetud. Nüüd aga võtsid kaks tegusat naist – õed Riina ja Liina Värs – ette hulljulge sammu ning hakkasid kohalikust toorainest mahemakarone valmistama. 
 
“Oleme ise suured pastade sööjad, tarbinud aastaid mahetoodangut,” põhjendab makaronitehase püstipanemist Teraviljatoode OÜ üks omanikke Riina Värs. “Kodumaise mahekauba valik on peaaegu olematu, nii me pastadeni jõudsimegi.”

Tooraine valikul kehtib põhimõte, et kasutatakse ainult neid teravilju, maitsetaimi ja ürte, mis on Eestis kasvanud. Väga oluline on seegi, et lõpptulemus oleks tervislik toode. See on ka põhjus, miks pastad valmistatakse suures osas täisterajahudest.

Täisterajahu saamiseks jahvatatakse peeneks kogu tera ning selles on näiteks kõrgema sordi nisujahust tunduvalt rohkem vitamiine, kiud- ja mineraalaineid. Mahejahud pärinevad Vändra Leiva veskist.

Loe lähemalt: Maaleht 13.08.09