Maheklubi

  • Tootjale
  • Töötlejale
  • Tarbijale
  • Toitlustajale
  • Turustajale
# #

otsi

  • Mahekonkurss 2024
  • Mahepõllumajandus
  • Mahepõllumajanduse juubelikonverents
  • Kust mahetoitu osta?
  • Mahetoidu märgistus
  • Uudised
  • Sündmused, koolitused
  • Mahepõllumajanduse Koostöökogu
  • Õigusaktid, järelevalve, riigiasutused
  • Uuringud, projektid
  • Kasulikud viited
  • Mahepõllumajanduse Leht
  • Teadmussiirde programm
  • Koolitusasutus

Sündmused

  • Maheklubi RSS-voogLiitu Maheklubi uudiste
    ja sündmuste RSS-iga
  • Maheklubi Facebookis Vaata meie tegemisi ka Facebookis
  • Toetab EV Maaeluministeerum

Lätlased tahavad Eesti mahekartulid jahuks teha

04.12.09

Heli Raamets

Perenaised kasutavad kissellis enamasti Lätis valmistatud kartulijahu, kuna Eestis tärklisetehast pole. Kuid varsti hakkab Lätis toodetud tärklis sisaldama meie toorainet.

Paar aastat tagasi hakkasid lätlased valmistama ökotärklist. Tõsi, Lätis ja Eestis pole sellise nišitoote jaoks eriti suurt turgu, kuid Rootsis on mahekaup nõutud. Tärklist läheb vaja nii mahevorstide kui -kastmete valmistamiseks.

“Eelmisel aastal, kui alustasime, kasvatas üks mahetalunik meile viiel hektaril kartuleid,” räägib Läti ettevõtte Aloja Starkesen SIA turundusjuht Aiga Kraukle.

Loe lähemalt: Maaleht.ee 4.12.2009


Maheklubi

  • Logi sisse
  • Sisukaart
  • © Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus kontakt[A]maheklubi.ee

Logi sisse

  • logi sisse