Sündmused
Maheklubi.ee
Täna, 23. septembril, peetakse kogu Euroopas mahepäeva. Eestis hinnati täna parima mahetoote konkursile esitatud tooteid. Konkursi võitjad kuulutatakse välja hilissügisel mahepõllumajanduse aastakonverentsil.
Juba kuueteistkümnendat korda toimuvale konkursile esitati tänavu ligi 50 toodet 25 ettevõttelt. Parimate toitude ja jookide selgitamiseks kogunes žürii konkursi patrooni, tunnustatud peakoka Angelica Udekülli juhtimisel. Oma lemmikutele saavad hääle anda ka kõik mahetoidu sõbrad – novembris Maheklubi Facebooki lehel toimuval rahvahääletusel.
![]() |
Foto: Lauri Laan |
„Vaatamata keerulistele aegadele on maheettevõtted jätkuvalt pildil ning arendavad uusi tooteid,“ ütles konkursi korraldaja Airi Vetemaa Mahepõllumajanduse Koostöökogust. „Eriti oluline on, et kodumaine väärtuslik mahetooraine saaks kohapeal väärindatud ja jõuaks laias valikus poelettidele.“
![]() |
Foto: Lauri Laan |
Angelica Udeküll sõnas hindamise järel: „Sel aastal tulid esile head, puhtad maitsed ning on tunne, et klassikalised kooslused on mahetoodetes taas aukohal. Teisalt leidus ka väga häid üllatuslikke maitsekombinatsioone ja toiduinnovatsiooni.“
Parima mahetoote konkurssi korraldab Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parimate toodete hindamine toimus Anni Arro Stuudioköögis.
Euroopa mahepäeva eesmärk on tõsta esile mahepõllumajanduse ja mahetoidu tähtsat rolli teekonnal keskkonnasõbralikuma majandamise ja tervislikuma toitumise suunas.