Sündmused

Kõige edukamalt on meie mahetootjad välisturule jõudnud oma liha ja teraviljaga, muule toodangule alles otsitakse võimalusi.
"Keemiata toodangut saame rohkem välja müüa alles alates 
eelmisest aastast, varem oli tegu väikeste katsetuste ja 
proovipartiidega," rõõmustab TÜ Eesti Mahe tegevdirektor Jaan Nõmmik. Ta
 peab aastat 2010 ses osas murranguliseks.
Kuigi nüüdseks on meie 
mahepõllumajanduse registris juba üle 1400 mahetootja, moodustas 
maheteravili mullu 2,1% kogu teraviljasaagist, mahepiim 1,7% 
kogutoodangust ning maheliha roll küündis 1,6%ni.
"Eelmisel aastal hakkas hästi minema maheliha, tänavu on kasvanud ka maheteravilja müük," hindab Nõmmik hetkeolukorda.
Loe edasi: Maaleht, 11.11.2011

