# #

Parim talutoit 2016 on Pajumäe talu mahe keefir

30.07.16

Maa Elu

Käesoleval aastal esimest korda toimunud konkursil “Parim talutoit 2016” võistles 77 talutoodet 25 talupidamisest. Parima talutoode valimisel hindas professionaalne zürii nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaani, tootearendust ja turundust. 

Foto: Talupidajate Keskliit

Foto: Talupidajate Keskliit

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kaul Nurm avaldas tunnustust kõigile konkursist osavõtjatele ja sõnas, et “parimatest parima valimine on järjest keerulisem, sest erilisi tooteid, mis oleks väärinud võitu, oli väga palju. Nurme sõnul panustavad talupidajad järjest enam maitsesse, kvaliteeti ja tootearendusse,  muutes eestimaalastele ehtsa talutoidu suupäraseks ja kättesaadavaks.

Lisaks üldvõitjale pälvisid tunnustuse seitsme alagrupi võitjad: 

Parim lihatoode 2016 – Küülikuliha konserv (Palvemaja Talu)

Parim pagaritoode 2016 – Kaarli seemnekrõps (Kaarli Talu)

Parim piimatoode 2016 – Pajumäe mahekeefir (Pajumäe Talu)

Parim keedis 2016 – Saaremaa Kadakasiirup (Orbu Talu)

Parim tervisetoode 2016- Külmpressitud Tudraõli (Karmeli Talu)

Parim maius 2016 – Minna Marmelaad “Mustikas” (Minna Sahver)

Parim jook 2016 – Naturaalne astelpajusiirup (Villagu Talu)

Parima talutoidu konkursile esitatud talutooteid hindas komisjon, kuhu kuulusid  kaubanduse esindaja, toiduajakirjanikud, toidublogijad, Eesti Peakokkade Ühenduse esindajad, õppejõud, ettevõtja ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad.

Loe edasi: maaelu.postimees.ee, 30.07.2016