Sündmused
Mirjam Nutov
Johannese kool ja
lasteaed Põlva külje all Rosmal on ühed vähestest Eestis, kus lastele
antakse lõunaks kohalikust toormest tehtud mahetoitu.
Waldorfi pedagoogikat viljeleva Johannese koolis õppiva 45
lapse lõunamenüüsse kuuluvad näiteks tatrapuder külma
hapukurgi-koorekastmega, täisteramakaronid kalakastmega,
suvikõrvitsakook ja mustarõikasalat.
Kõrvale saavad lapsed võtta kodus küpsetatud täisteraleiba, hapupiima või laimivett.
Selle
menüü panid koolikogukonna palvel kokku alates käesolevast õppeaastast
Johannese koolisööklas toimetavad kolm õde, kes on tuntud ka nime all
Kolme Sõsara Hõrgutised. Setumaalt pärit, on nad üles otsinud
kohalikke talunikke, kelle käest oleks võimalik osta mahedalt kasvatatud
aia- ja põllusaadusi, piimatooteid, jahu ja muud.
Loe edasi: Maaleht, 11.11.2011