Sündmused
Eesti
Biodünaamika Ühing koos Eesti
mahetootjatega alustavad oktoobris teavitust "Hea märgiga kaup. Öko", mille
eesmärgiks on tõsta eestimaalaste huvi ja teadlikkust mahemärgist ja
mahetoodetest.
Ajakirjanikud on oodatud koosviibimisele 13. oktoobril kell 12 restorani "Leib Resto
ja Aed" (Uus tn 31), kus osalevad suuremad mahetootjad ja -töötlejad
üle Eesti. Üritust austab oma kohalviibimisega pr. Evelin Ilves.
Koosviibimise teemad:
1.
Teavitusprojekti "Hea märgiga kaup. Öko" eesmärgid
2.
Kaasaegse mahepõllumajanduse arengulugu Eestis ja mujal. Arvo Purga - Eesti Biodünaamika Ühing
3.
Mahepõllumajanduse olukord, probleemid ja väljakutsed.
Merit Mikk - Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
4.
Mahetootja elu koos loodusega - Aivar Pikkmets, Mätiku
talu
5.
Mahetoit ja tervis, mahetoit koolidesse ja
lasteaedadesse. Dr. Anne
Daniel-Karlsen, lastearst, laste ja noorte psühhiaater
6.
Mahetoidu valmistamisest - Leib, Resto ja Aed peakokk
Ürituse
orienteeruv aeg: 1 tund ettekanded, järgneb suhtlemine vabas õhkkonnas.
Üritusel on võimalik teha intervjuusid.
Maheda
toidulaua katab "Leib, Resto ja Aed" peakokk.
Üritusel osalevad:
TÜ Eesti Mahe, Jaan Nõmmik
Saidafarm,
Juhan Särgava
Pajumäe talu, Arvo Veidenberg
Haanimaa
taluselts, Aare Rätsepp ja Agu Hollo
MTÜ Harju
Mahe, Margus Lille
MTÜ Pärnu
Mahe, Aivar Pikkmets
MTÜ Hiiu Mahe, Koit ja
Linda Tikk
Läänemaa
Mahetootjate Selts, Aivo Kutser
Virumaa
Mahetootjad, Aili Taal
Märjamaa Lihatööstus,
Olavi Liblik
Vändra Leib
Eesti
Biodünaamika Ühing, Arvo Purga ja Tõnu Kriisa
Eesti
Mahepõllumajanduse Sihtasutus, Merit Mikk
Ruukli
talu, Aarne Toomsalu
Everti
talu, Viljandimaa