Sündmused
Tänavu kevadel valmis juhendmaterjal "Abiks põllumajandussaaduste väikekäitlejale III osa. Tera- ja kaunviljade ning õlikultuuride töötlemine“. Lae alla .pdf, .word.
Materjal koostati eesmärgiga julgustada väikeettevõtteid teravilja- ja õlikultuuride töötlemisega tegelema. Juhendis antakse teavet ettevõtte toiduseaduse alusel teavitamiseks või tunnustamiseks vajalike toimingute ja dokumentide kohta. Neile, kes soovivad tegeleda mahetöötlemisega, on antud selgitused mahenõuete täitmiseks ja mahetunnustuse saamiseks.
Väga tähtis mistahes toidu töötlemise juures on tagada saadud toote ohutus tarbijale. Juhendis on toodud enesekontrolli plaani ülesehitus koos selgitustega ning head hügieenitavad määruse (EÜ) 852/2004 nõuete täitmiseks. Eraldi on lisatud näited enesekontrolliplaani kohta nii teraviljade kui ka õlikultuuride töötlejale – neid tabeleid saab väiketöötleja aluseks võtta oma enesekontrolli plaani koostamisel. Seega ongi allalaetav ka juhendi wordi formaat.
Juhendmaterjali koostas Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasus Põllumajandusministeeriumi tellimusel. Toetas Euroopa Liit.
Airi Vetemaa, Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus