# #

Algas kandidaatide esitamine 2020. a Parima mahetootja ja Parima mahetoote konkursile

2019. a konkursil tunnustuse pälvinud maheettevõtjad. Foto: Lauri Laan

2019. a konkursil tunnustuse pälvinud maheettevõtjad. Foto: Lauri Laan

Alates 2. juulist saab esitada kandidaate 2020. aasta parima mahetootja ja -toote konkursile. Konkursile „Parim mahetootja 2020“ oodatakse kandidaate kuni 16. juulini ja konkursile „Parim mahetoode 2020“ kuni 12. augustini.

Parima mahetootja ja mahetoote konkursid toimuvad ühetestkümnendat korda. Konkursi eesmärk on innustada maheettevõtjaid ning edendada mahepõllumajandust.

„Mahepõllumajandus muutub järjest kaalukamaks teguriks praeguste keskkonna- ja kliimaeesmärkide saavutamisel,“ ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Euroopa Komisjoni uutes strateegiates talust taldrikule ja elurikkuse strateegia rõhutatakse mahepõllumajanduse olulisust ja seavad eesmärke, et suurendada mahepõllumajandusmaa pinda ning edendada nii mahetoodete pakkumist kui ka nõudlust. Loodame, et ka Eesti läheb kaasa Euroopa suundumustega ning panustab nii uue põllumajanduspoliitika strateegiakava kui ka muude meetmetega mahepõllumajanduse jätkuvasse arengusse,“ ütles Vetemaa. 

Konkursile „Parim mahetootja 2020“ saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka üksikisikud, sh kandideerija ise. Konkursile oodatakse mahetootjaid, kes ei ole varem konkurssi võitnud ja on mahepõllumajandusega tegelenud vähemalt kaks aastat. Esitamiseks tuleb täita ankeet. Kandidaatide ankeetide esitamise tähtaeg on 16. juuli.

2019. a konkursi auhinnatud tooted. Foto Lauri Laan

2019. a konkursi auhinnatud tooted. Foto Lauri Laan

Konkursile „Parim mahetoode 2020“ esitavad oma tooteid mahetöötlejad ise, esitada saab kuni kolm toodet. Tingimuseks on, et mahetoode oleks ankeetide esitamise tähtajaks müügil. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 12. august.

„Näeme igal aastal, et häid kodumaiseid mahetooteid tuleb meie töötlejatelt juurde. Et mahetoodangu tase on kõrge, näitab seegi, et paljud mahetooted on jõudnud tunnustuseni ka muudel Eesti ja rahvusvahelistel toidukonkurssidel,“ ütles Airi Vetemaa.

2019. aastal valiti Eesti parimaks mahetootjaks Tiina ja Ivo Tomsoni lihaveisekasvatusettevõte Vilsi OÜ. 2019. a parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic.

Parima tootja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid. Konkursside võitjad kuulutatakse välja sügisel. Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Konkursside ankeedid ja täpsemad osalemise tingimused:

Ankeedid tuleb saata aadressile mahepm[A]gmail.com

Lisainfo:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
tel. 522 5936
airi.vetemaa[A]gmail.com

 

 

2019. aasta parimad mahetootjad ja -tooted on selgunud

Mahekonkursside parimad on selgunud. Käesoleva aasta parim mahetootja on Tiina ja Ivo Tomsoni ettevõte Vilsi OÜ. Aasta parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic. Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks La Muu AS Piparmündi-Stracciatella jäätis.

Maaeluministeeriumi tellimisel tänavu juba kümnendat aastat toimunud konkurss näitas mahetootjate väga head taset ja oli tasavägine. Parima mahetootja konkursi võitnud lihaveisekasvatajad Tiina ja Ivo Tomson Valgamaalt paistsid eelkõige silma väga professionaalse aretustööga. Nad on loomade heaolule pühendunud uuendusmeelsed farmerid, kes on rajanud kõrgel tasemel tootmiskompleksi. „Tore, et meie tegemisi hinnatakse. Soovimegi, et rohkem pöörataks tähelepanu sellele, et meil on suurepärased looduslikud võimalused maheda rohumaaveise kasvatamiseks. Loodame, et lõpuks hakkab ka tarbija selliselt toodetud liha väärtust mõistma ja hindama. Täname ka Liivimaa Lihaveist rohumaaveise liha propageerimise eest,“ ütles Tiina Tomson. 

Teisele kohale tulnud Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu tegeleb õuna- ja viinamarjakasvatusega ning on juba tuntust kogunud omavalmistatud siidrite ja muude jookidega, 2016. a võideti siidriga ka parima mahetoote auhind. Karmo ja Veronika Haasi sõnul on nende jaoks väga oluline väärindada kohalikku toorainet ja tõsta Eesti siidrikultuuri. Kolmandale kohale tulnud Niliske talu perenaine Krista Kanniste kasvatab lihaveiseid ning puuvilju ja marju. Koduõuele rajatud töötlemishoones on võimalik liha lõigata ning talu oma toorainest valmivad mahlad ja siirupid.

Mahetooteid hinnati kahes kategoorias – parim mahetoit ja parim mahejook. Beebitoitude sarjaga BabyCool parima mahetoidu tiitli võitnud Saaregurmee OÜ tegevjuht ja üks asutajatest Annika Vestel sõnas: „Täname tunnustuse eest, see paneb terve BabyCooli pere silmad särama ja näitab, et tegeleme õige asjaga. Meile on väga tähtis, et meie ettevõtmisest võidavad kõik – nii tootjad, tarbijad kui ka keskkond. Oma toodetes kasutame vaid kodumaist mahetoorainet ja loodame suuremale koostööle paljude väikeste mahekasvatajatega üle Eesti, et koos kasvada.“

Konkursi tulemused

Parim mahetootja 2019 – Vilsi OÜ / Vilsi Angus, Tiina ja Ivo Tomson 

Parim mahetootja 2019: Vilsi OÜ. Foto: A.Vetemaa

Parim mahetootja 2019: Vilsi OÜ. Foto: A.Vetemaa

II koht – Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu OÜ, Karmo ja Veranika Haas

III koht – Wilawander OÜ / Niliske talu, Krista Kanniste                          

 

Parim mahetoit 2019 – Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool            

II koht – Pagar Võtaks OÜ sepik peedi ja tüümianiga  

III koht – Pajumäe Talu OÜ mahevõi musta küüslauguga         

 

Parim mahejook 2019 – Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic        

II koht – Mahlametsa OÜ õuna-ebaküdooniamahl

III koht – Öun Drinks OÜ tikrilimonaad             

Põneva toote eriauhind – Kuusikaru OÜ Piesta õunastroop    

Toote sisu ja disaini väga hea kooskõla eriauhind – Eco Flora OÜ Rand & Rossi kastmete tootesari

 

Leivapäeva külastajate lemmik – La Muu AS piparmündi-stracciatella jäätis

II koht – Minna Sahver OÜ Minna mahe astelpaju marmelaad

III koht – Kuusikaru OÜ Piesta õunastroop

 

Parimad mahetooted 2019. Foto: L. Laan

Parimad mahetooted 2019. Foto: L. Laan

Aasta parima mahetootja konkursile kandideeris seitse mahetootjat üle Eesti. Aasta parima mahetoote konkursile esitati kokku 50 toodet 24 ettevõttelt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Konkursid korraldas Maaeluministeeriumi tellimisel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Aasta parimat mahetootjat ja -toodet valiti kümnendat korda.

Eesti Vabaõhumuuseumis korraldatud leivapäev on osa tähistatavast Eesti toidu kuust, mille raames toimub septembri jooksul üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse. Eesti toidu kuu jooksul toimuvast saab rohkem teavet veebilehelt www.eestitoit.ee.

Lisainfo:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
tel 522 5936
airi.vetemaa[A]gmail.com 

Eesti toidu kuu: 2018. a parim mahetoode on tume kasesiirup

Mahekonkursside parimad on selgunud. Eesti aasta parim mahetootja on Tammejuure Mahetalu. Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup. Täna Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks Mätiku Talumeierei OÜ küpsetusjuustu.

„On rõõm tõdeda, et huvi tuua turule uusi mahetoiduaineid aasta-aastalt üha kasvab,“ ütles Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. „See on oluline nii mahepõllumajanduse arengu seisukohalt kui ka laiemalt Eesti kui puhta keskkonna ja hea toidu ning turvalise elukeskkonnaga riigi kuvandis.“

Komisjoni liige tippkokk Angelica Udeküll oli võidutootest, Kasekunst OÜ valmistatud tumedast kasesiirupist, vaimustuses: „Selles realiseeruvad kodumaine puhas loodus ja vanad traditsioonid täiesti uues võtmes. Tume kasesiirup on laia kasutusvõimalusega ning sobib maitsenüansi lisamiseks näiteks salatitele, dessertidele ja köögiviljadele. See võiks olla hea alternatiiv Itaalia köögist tuntud palsamiäädikale.“ Tippkokal jätkus häid sõnu ka teistele konkursile esitatud toodetele: „Tooted on läinud põnevamaks ja ka väiketootjate pakendid on järjest pilkupüüdvamad.“ 

Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup, teise koha pälvis Mätiku Talumeierei OÜ mahe või ja kolmanda koha La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis.  Leivapäeva külastajate lemmikmahetooteks valiti OÜ Mätiku Talumeierei küpsetusjuust. Teise koha saavutas La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis ning kolmandale kohale tulid võrdselt kaks Biomenu OÜ toodet – nisujahu vaba banaanileib ning snikers vegan maiustus.

Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup, teise koha pälvis Mätiku Talumeierei OÜ mahe või ja kolmanda koha La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis. Leivapäeva külastajate lemmikmahetooteks valiti OÜ Mätiku Talumeierei küpsetusjuust. Teise koha saavutas La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis ning kolmandale kohale tulid võrdselt kaks Biomenu OÜ toodet – nisujahu vaba banaanileib ning snikers vegan maiustus.

Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup, teise koha pälvis Mätiku Talumeierei OÜ mahe või ja kolmanda koha La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis. Leivapäeva külastajate lemmikmahetooteks valiti OÜ Mätiku Talumeierei küpsetusjuust. Teise koha saavutas La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis ning kolmandale kohale tulid võrdselt kaks Biomenu OÜ toodet – nisujahu vaba banaanileib ning snikers vegan maiustus.

 

Parimaks mahetootjaks valiti tänavu peamiselt kanepikasvatusele ja -töötlemisele keskendunud Tammejuure Mahetalu, kus on mahedalt majandatud juba ligi 20 aastat. Teisele kohale tuli puhtatõulisi aberdiini-anguse lihaveiseid kasvatav Sentafarm, kes peab Tartus ka Lihuniku äri ja restorani. Kolmanda koha saavutas tatra- ja lambakasvatusega tegelev Tõrvaaugu Mahe Talu, kus samuti oma toodangut väärindatakse.

Konkursi korraldaja Airi Vetemaa Mahepõllumajanduse Koostöökogust tõdes, et sel aastal oli paremusjärjestuse koostamine eriti keeruline: „Kõik esikolmiku talud on omas valdkonnas teedrajavad ettevõtted, kus ühiselt tegutseb mitu põlvkonda, kes loorberitele puhkama ei jää – pidevalt otsitakse võimalusi veelgi paremaks majandamiseks. Oma tegevusvaldkonda on laiendatud toodangu väärindamisega.“ 

Konkursi "Parim mahetootja 2018" tulemused:

  • Tammejuure Mahetalu OÜ – Parim mahetootja 2018.
  • Sentafarm OÜ/Lihuniku äri ja restoran – konkursi "Parim mahetootja 2018" II koht.
  • Tõrvaaugu Mahe Talu – konkursi "Parim mahetootja 2018" III koht.
  • Pajo Ranch OÜ – tunnustus maheettevõtte kiire ja teadliku arendamise eest.
  • Taavi Eigo FIE – tunnustus mitmekesiste poollooduslike koosluste taastamise ja hooldamise eest.
  • Vainu Agro OÜ – tunnustus heal tasemel maheteraviljakasvatuse eest.

Konkursi "Parim mahetoode 2018" tulemused:

  • Kasekunst OÜ tume kasesiirup – Parim mahetoode 2018.
  • Mätiku Talumeierei OÜ mahe või – konkursi "Parim mahetoode 2018" II koht.
  • La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis – konkursi "Parim mahetoode 2018" III koht.
  • BirchLagoon OÜ kergelt hapendatud mahe kasemahl Kasesõstar – „Parim mahe jook 2018“.
  • Mätiku Talumeierei OÜ piimatooted – parim uus tulija 2018.
  • Liisi Laos FIE rohelised läätsed – tunnustus uudse kaunviljakultuuri kasvatamise ja turule toomise eest.
  • Pagar Võtaks OÜ pagaritooted – tunnustus järjepidevalt kõrge kvaliteediga pagaritoodete valmistamise eest.

 

Konkursside "Parim mahetootja 2018" ja "Parim mahetoode 2018" tunnustatud ettevõtjad

Konkursside "Parim mahetootja 2018" ja "Parim mahetoode 2018" tunnustatud ettevõtjad

Konkursside "Parim mahetootja 2018" ja "Parim mahetoode 2018" tunnustatud ettevõtjad

 

Leivapäeva külastajate lemmikmahetooteks valiti OÜ Mätiku Talumeierei küpsetusjuust. Teise koha saavutas La Muu OÜ maasika-kohupiimajäätis ning kolmandale kohale tulid võrdselt kaks Biomenu OÜ toodet – nisujahu vaba banaanileib ning snikers vegan maiustus.

Aasta parima mahetootja konkursile kandideeris kuus mahetootjat üle Eesti. Aasta parima mahetoote konkursile esitati kokku 42 toodet 21 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Konkursid korraldas Maaeluministeeriumi toetusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Aasta parimat mahetootjat ja -toodet valiti üheksandat korda.

Eesti Vabaõhumuuseumis korraldatud leivapäev on osa tähistatavast Eesti toidu kuust, mille raames toimub septembri jooksul üle 30 kodumaisele toidule pühendatud sündmuse. Eesti toidu kuu jooksul toimuva kohta loe lähemalt veebilehel www.eestitoit.ee.

Fotod: mahetoidu õu 2018

Mahekonkursside parimad on selgunud. Eesti 2018. aasta parim mahetootja on Tammejuure Mahetalu. Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup. Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks Mätiku Talumeierei OÜ küpsetusjuustu.

Fotod: Maheklubi

VAATA FOTOSID MAHEKLUBIST

2018. aasta parima mahetootja ja -toote konkursid

5. juunil kuulutati välja 2018. aasta parima mahetootja ja -toote konkursid. Konkursile „Parim mahetootja 2018“ oodatakse kandidaate kuni 1. juulini ja konkursile „Parim mahetoode 2018“ kuni 10. augustini.

Mahetootmine on jätkuvalt populaarsust kogumas, kasvavad nii esmatoodangu kui ka töödeldud toodangu mahud, tõusuteel on ka mahetoidu eksport. 2017. aastal jõudis Eestis mahepõllumajandusliku maa osa juba 20%ni kogu põllumajandusmaast: kokku 199 947 hektarit, kasv võrreldes 2016. aastaga oli 8%. Ettevõtteid, kes tegelesid mahepõllumajandusega, oli kokku 1888.

„Me näeme iga aastaga, et mahe mõtteviis ja mahepõllumajanduslikud tehnoloogiad võetakse omaks järjest suurema arvu ettevõtjate poolt. Mahe võikski olla Eesti suund, see on kvaliteedimärk, millega saab konkureerida tihedal toiduturul. Vastutustundlikule ettevõtlusele pööratakse maailmas järjest suuremat tähelepanu ning mahepõllumajandus ja mahetöötlemine on selles kindlasti eeskujuks teistelegi ettevõtetele,“ tõdes konkursi üks korraldajatest Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest.

Parima mahetootja ja mahetoote konkursid toimuvad üheksandat korda. Konkursi eesmärk on tutvustada avalikkusele parimaid tooteid ja tootjaid ning tunnustada ja innustada maheettevõtjaid.

Konkursile „Parim mahetootja 2018“ saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka üksikisikud, sh kandideerija ise. Konkursile oodatakse hea tootmistasemega mahetootjaid, kelle ettevõte on mahepõllumajanduslikult majandanud vähemalt 2 aastat. Kandidaadi esitamiseks tuleb täita ankeet, tähtaeg on 1. juuli.

Konkursile „Parim mahetoode 2018“ esitavad oma ettevõttes valmistatud tooteid ettevõtted ise. Tingimuseks on, et mahetoode oleks ankeetide esitamise tähtajaks müügil. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 10. august.

Ankeedid tuleb saata aadressile mahepm[A]gmail.com. Parima tooja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Võitjad kuulutatakse välja 16. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi Leivapäeval, mille raames toimub mahetoodete laat ja kus külastajad saavad konkursil osalenud toodete hulgast valida oma lemmikmahetoote.

2017. aastal kuulutati Eesti parimaks mahetootjaks Lauri-Jaani OÜ Läänemaalt, parim mahetoode oli Sirloin OÜ verivorst. 

Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Konkursi "Parim mahetootja" statuudi ja ankeedi leiab SIIT ja konkursi "Parim mahetoode" statuudi ja ankeedi SIIT

Lisainfo:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
tel. 522 5936
airi.vetemaa[A]gmail.com
http://www.maheklubi.ee/Konkurss-2018

2017. a parima mahetootja ja mahetoote konkursside võitjad on selgunud

Eesti parim mahetootja 2017 on Lauri-Jaani OÜ Läänemaalt. Parim mahetoode 2017 on SirLoin OÜ valmistatud verivorst. Vabaõhumuuseumi leivapäeva külastajad valisid oma lemmikuks Biomenu OÜ prantsuse šokolaadikoogi. 

„Täna oli meil võimalus tunnustada pühendunud inimesi, kes teavad, mida nad teevad. Just nemad viivadki mahepõllumajandust edasi,“ ütles Maaeluministeeriumi taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu.

„Parimaks mahetootjaks valitud Lauri-Jaani talu on ligi 300 hektaril toimetav väga mitmekesise tootmisega mahetalu, kus tegeletakse taime- ja loomakasvatuse ning oma toodangu töötlemisega,“ ütles konkursi korraldaja Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Pea kolm aastakümmet tegutsenud mahetalu juhib Tiit Mansberg, kes võttis talu üle oma vanematelt ning otsib võimalusi, kuidas tugevale vundamendile rajatud talu saaks veelgi paremini toimida.“

Parima mahetootja konkursi esikolmik, keskel võitja Tiit Mansberg, vasakul Raimo Mihkelson ja paremal Ivar Baumann.

Parima mahetootja konkursi esikolmik, keskel võitja Tiit Mansberg, vasakul Raimo Mihkelson ja paremal Ivar Baumann.

Seekord paistsid silma Pärnumaa mahetalud. Teisele kohale tuli Saareõue OÜ, kus talu peremees Ivar Baumann kasvatab lihaveiseid ja põllukultuure ning kolmandale kohale Raimo Mihkelsoni mesindustalu Aasa Mesi OÜ.

Tänavuse parima mahetoote, OÜ Sirloin verivorsti kohta ütles tooteid hinnanud restoran Wicca peakokk Angelica Udeküll: „Hea meel on tõdeda, et seni üsna tagasihoidlik mahelihatoodete valik on saanud igati väärika täienduse verivorsti näol. Antud toote maitseomadused peaksid jõuluajal rõõmustama nõudlikumagi tarbija maitsemeeli ja rikastama Eesti traditsioonilisest toidust lugupidavate tarbijate söögilauda.“ 

Teise koha saavutanud Pajumäe Talu OÜ ghee on toidukaup, mis Eestis võib tunduda uudne, kuid seda on laias maailmas tuntud juba aastasadu. „Tegemist on puhta piima rasvaga, mis pakub laialdast kulinaarset kasutusvõimalust, andes roogadele suurepärase kergelt pähklise maitsenüansi,“ ütles Udeküll.

Magusasõpradele soovitas Udeküll kolmanda koha pälvinud Pagar Võtaks OÜ tatranööpe šokolaadiga: „Küpsise krõbe tekstuur ja suurepärane maitse võivad tekitada sõltuvust! Lohutuseks võib mõelda, et tatar on tervisele kasulik.“

Lisaks märgiti konkursil ära järgmised mahetootjad ja -tooted: 

 Andruse mahe- ja turismitalu OÜ, Madis Tiik, Saaremaa – tunnustus lambaliha eduka turustamise eest toitlustusse ja mahetootmise tutvustamise eest turismi kaudu.
• Raismikuoja OÜ, Märtin Rõõmussaar, Järvamaa – tunnustus teravilja- ja õlikultuuride oskusliku väärindamise eest.
• Vormsi MT OÜ, Ege ja Gert Kanarbik – tunnustus tublile pereettevõttele väga heal tasemel lihaveisekasvatuse ning rannaniitude taastamise ja hooldamise eest väikesaarel.
• Tubri Kitsekasvatustalu toodetud kitsepiimavahukoor – tunnustus erilise ja hea kulinaarse väärtusega toote eest.
 Sepa mahetalu OÜ piimatooted – tunnustus väga heade piimatoodete turuletoomise eest.
• Salvest AS toodetud Põnn ökotooted – tunnustus mahe beebitoitude turuletoomise ja eduka ekspordi eest.
• Roosiku OÜ toodetud mustikašokolaad – tunnustus väga hea maitse ja tekstuuriga toote eest.

Parima mahetoote valmistaja Lauri Bobrovski SirLoin OÜst

Parima mahetoote valmistaja Lauri Bobrovski SirLoin OÜst

Leivapäeva külastajate lemmikmahetooteks valiti prantsuse šokolaadikook Biomenu OÜ-lt, teisele kohale tulid Luha Lihatööstuse maheveisepallid, kolmandale kohale kaneeliga maitsestatud mahemesi Pure Concepts OÜ-lt.

Tootjakonkursile kandideeris kuus mahetootjat üle Eesti. Parima mahetoote konkursile esitati kokku 41 toodet 21 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Konkursid korraldas Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Parimat mahetootjat ja -toodet valiti kaheksandat korda.

Eesti Vabaõhumuuseumis korraldatud leivapäev on osaks tähistatavast Eesti toidu kuust, mille raames toimub septembri jooksul üle 30 kodumaisele toidule pühendatud sündmuse. Eesti toidu kuu jooksul toimuva kohta loe lähemalt veebilehel www.eestitoit.ee.

VAATA FOTOGALERIID MAHEKLUBI FACEBOOKIST!

Konkursside osalemise tingimused ja ankeedid:

Lisainfo:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
tel. 522 5936
airi.vetemaa[A]gmail.com