Sündmused
Miks eelistada mahetoitu?
Suurim mahemunatootja avas Kesk-Eestis uue lihatööstuse
09.05.24
Kliendid on maheda broileriliha omaks võtnud ja maht on püsinud vaatamata sellele, et majanduses pole kõige kergemad ajad. See julgustas turule tulema uue Äntu Gurmee sarjaga ja äsja jõudsid poodidesse mahebroilerilihast grilltooted.
Mahesektor vajab koostööd ja selgeid sihte
15.03.24
Eelmisel nädalal toimus Olustveres mahepõllumajanduse esindusorganisatsioonide kohtumine. Kohal olid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) mahetoimkonna, Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Organic Estonia esindajad. Riigi esindajana osales Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse valdkonnajuht Marika Ruberg.
Mahetootmisega alustajad saavad 10. märtsist hakata esitama tunnustamise taotlusi
08.03.24
Mahepõllumajandusliku taime- ja loomakasvatuse ning mesindusega alustajad saavad Põllumajandus- ja Toiduametile (PTA) esitada 10. märtsist kuni 10. aprillini tunnustamise taotlusi. Tunnustuse olemasoluta ei tohi tooteid mahedana turustada.
Põldude mürgitamist pole suudetud pidurdada
03.03.24
Veebruar tõi kodumaise põllumajandusega seoses kaks infokildu. Esimesega seoses nimesid ma nimetama ei hakka: kes on uudiseid jälginud, saab aru. Ent mitte konkreetne nimi pole tähtis, vaid midagi üldisemat. Igatahes on lugu selline, et üsna hiljuti Umbusi jõe reostanud suurtootja sai äsja oma koduvalla teenetemärgi, kirjutab looduskaitsja Aleksei Lotman.
Parima parima lihaveisekarjakasvataja 2023 aunimetuse pälvisid mahetootjad Diana ja Arno Pärna
29.02.24
Maaelu Edendamise Sihtasutuse parima lihaveisekarjakasvataja 2023 aunimetuse pälvisid mahetootjad Diana ja Arno Pärna, kes juhivad ettevõtet Lahe Maamees OÜ. Nii Lääne-Virumaal kui Harjumaal lihaveiseid kasvatava perekond Pärna karjades on ligi 200 lihaveist, kellest ammlehmi on ligi 100.
Viimati muudetud: 23.04.2024
Mahepõllumajandus hoiab keskkonda (2023)
Viimati muudetud: 02.04.2024