Sündmused
Brošüür „Vali maheliha“ (20 lk, 2017. a) tutvustab mahetoitu ja sisaldab Ants Uustalu koostatud üheksat retsepti: lambalihahake suitsuaioli, muna ja põletatud sibulaga; sütel küpsetatud lambaaba grillitud mini rooma salati ja vinnutatud tomatitega; talvine lambasupp; veise carpaccio marineeritud peedi ja mädarõikakreemiga; kergelt idamaine veisesteik praetud sibulate ja ahjuporganditega; rohumaaveisesaba peterselli-juustu spagettidega; seahakkliha „mussaka“ juustuse kartulipüreega; tasasel tulel küpsetatud seakõht maapirnikreemiga; maheveisemaksa kreem küüslaugunäkileival.
Brošüür „Vali mahemarjad ja -puuviljad“ (20 lk, 2016.a) tutvustab mahetoitu ja mahemarjade- ja puuviljade kvaliteeti ning sisaldab Angelica Udekülli koostatud üheksat retsepti: punasesõstra-tatravaht, astelpajusupp, maasika-jogurtidessert, marjasmuuti, õunakook, marja-purukook, mustasõstra želee, õuna-nuikapsasalat, salat vaarikakastmega.
Voldik "Must sõstar on maitsev ja kasulik" (2015. a) tutvustab musta sõstra kasulikkust tervisele ja annab soovitusi, kuidas seda väärtuslikku toidumarja säilitada.
Trükis "Mahetoit: loomulik, kasulik ja keskkonnasõbralik" (20 lk, 2015. a) annab teadusartiklite ja raportite põhjal ülevaate taimeste ja loomsete mahesaaduste kvaliteedist, mahetoidu kasulikkusest tervisel ja mõjust keskkonnale. Samuti saab lugeda milliseid kahjulikke ühendeid võib toidus sisalduda ja miks mahepõllumajanduses GMOsid ei kasutata.
Brošüür „Vali maheköögivili“ (20 lk, 2015.a) tutvustab mahetoitu ja sisaldab Angelica Udekülli koostatud kümmet retsepti: pastinaagisupp tšipsidega, karamelliseeritud peedi pirukas kitsejuustuga, porgandi ja lehtkapsa panniroog, koorene kapsahautis, omlett roheliste aedubadega, kaalika-õunasalat, kurgi-pune salat, marineeritud köögiviljasalat, nuikapsa-õunasmuuti ja kõrvitsa-õunavaht.
Brošüür „ Vali mahepiimatooted“ (20 lk, 2014.a) tutvustab mahetoitu ja sisaldab Ants Uustalu koostatud kaheksat retsepti: kitsejuustu ja suvikõrvitsa omlett, küpsetatud kitsejuust peedi ja peediõhikutega, röstitud sibulad soolase kohupiimaga, köögivilja-piimasupp, vaarika-jogurti-piima tarretis, õuna-kitsejogurti smuuti, jogurtijook astelpaju ja vaarikatega, astelpaju-kohupiimakook.
Brošüüris „Vali maheteraviljatooted“ (20 lk, 2015.a) on Angelica Udekülli poolt koostatud üheksa maitsva roa retseptid: vürtsikeeks, odraküpsised, peedi-juustu orsoto, soe kruubisalat, speltahelbepuder õunte ja viigimarjadega, mahlane rukkijahuvaht, kõrvitsa-ingveripannikoogid, suvikõrvitsa-kitsejuustu pirukas ja tatrajahupliinid.
Trükises Mahetoit lasteasutuses antakse infot mahetoitlustamise võimaluste kohta lasteasutustes. Siit leiab ülevaade valdkonna põhimõtetest, mahetoitlustamisega seotud nõuetest ning Itaalia, Rootsi, Taani ja Soome kõrval ka Eesti lasteasutste kogemustest mahetoidu pakkumisel. Loodetavasti innustab selles trükises sisalduv info mahetoitu pakkuma ka meie lasteasutustes.
2012. a toimus lasteasutustele mitmeid mahetoitu tutvustavaid üritusi. Valiku nende raames valmistatud toitude retseptidest leiab trükisest Mahetoidud lasteaedadele ja koolidele.
2015. aasta retseptid Angelica Udeküllilt
Uued mahetoitude retseptid Angelica Udeküllilt
Uued retseptid mahepiimast Riina Annuselt
Retseptid 2013