# #

Uudised

Eksportöör: maherukki hind on Eestis viimase paari aastaga sisuliselt kahekordistunud, aga otsime seda ikka tikutulega taga

21.05.18
Riik peab aktiivselt hakkama looma Eestile rahvusvaheliselt mahemaa kuvandit. See võtab kindlasti aastaid aega ning selle tööga oleks tulnud alustada juba eile.

Valitsus kinnitas mahemajanduse tervikprogrammi pindalalise eesmärgi

17.05.18
​15. mail kinnitas valitsuse majandusarengu komisjon mahemajanduse tervikprogrammi pindalalise eesmärgi, mis näeb ette, et aastaks 2021 saab Eestis vähemalt 51 protsendil maismaast kasvatada või korjata mahetoodangut.

Saaremaa Piimatööstus tõi turule ökopiima

13.05.18
AS Saaremaa Piimatööstus alustas kolmapäeval tavalisest suurema rasvasisaldusega ökopiima tootmist, mis täna jõuab üle Eesti hästivarustatud poodidesse.

Mahetootmine ja väetised – kas ikka vastandid?

10.05.18
Ka mahepõldudel näeb üha sagedamini väetisekülvikuid ja pritse. See aga ei tähenda sugugi pettust, vaid näitab mahefarmeri uuendusmeelsust.

Üle poole taanlastest ostab mahetoitu iga nädal

10.05.18
Taanis on mahetoidu müük saavutanud rekordilise taseme. Organic Denmarki värsketel andmetel ostab üle poole taanlastest (51,4%) mahetoitu iga nädal. Kunagi varem pole sedavõrd paljud taanlased regulaarselt mahetoitu ostnud.

Ministeerium leidis alakasutatud toetustest uue maheraha

09.05.18
Maaeluministeerium on leidnud võimaluse mahepõllumajandust toetada lisaks ligi 10 miljoni euroga, teatas ministeerium.

Eesti toidumessi „Sööma“ mahetelk üllatab suure mahetoiduvalikuga

05.05.18
Tallinna Lauluväljakul algas Eesti toidumess „Sööma“, kus Eesti mahetoidutootjad on ühise väljapanekuga mahetoidu telgis. Tänavu on mahetoidu telgis esindatud 13 mahetalu või -tootjat. Mahetoidu telgist saab infot ja teadmisi mahetoidu kohta ning leiab ka retseptiraamatuid. Eesti toidumess kestab 4.-5. maini kell 11-20.

Kuidas olla edukas maheturul?

03.05.18
Homme, 4. mail Tallinnas toimuv mahekonverents „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul“ keskendub mahetooraine väärindamisele ning kohaliku mahetoidu valiku- ja turustamisvõimaluste laiendamisele.

Ökoleib kogub populaarsust

29.04.18
​Ökopagarikoda Pagar Võtaks kasutab niipalju kui võimalik kodumaist toorainet. Meie kliimas siiski kogu vajalik tooraine ei kasva ning mõnikord seab piirangud ka hind.

Maaeluminister toidukonverentsil: peame rõhutama oma puhast õhku ja mahetootmist

26.04.18
Kolmapäeval toimunud XII Toiduainetööstuse aastakonverentsil peetud ettekandes ütles maaeluminister Tarmo Tamm, et lisandväärtusega toodete efektiivsem töötlemine parandaks nende konkurentsivõimet nii sise- kui ka välisturgudel.

Mahepõllumajanduse meetmesse suunatakse tänavu täiendavalt 1,7 miljonit eurot

24.04.18
Arvestades toetusesaajate prognoositust suuremat huvi Eesti maaelu arengukava 2014–2020 mahepõllumajanduse meetme 2017. a taotlusvooru vastu ning tagamaks, et toetusesaajad saavad kätte toetuse maksimaalses lubatud määras, allkirjastas maaeluminister Tarmo Tamm 23. aprillil käskkirja, millega suurendatakse meetme 2017. a taotlusvooru eelarvet 1 720 000 euro võrra.

Uuring: põllumaade aluses põhjavees ületavad taimemürgid lubatu piiri

23.04.18
​Värskest keskkonnaministeeriumi tellitud uuringust selgub, et Eestis ületab intensiivse põllumajandustegevusega aladel taimekaitsevahendite sisaldus pinna- ja põhjavees sageli piirnorme.

Kutse mahekonverentsile „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul

10.04.18
Olete oodatud mahekonverentsile „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul“, mis toimub 4. mail Tallinnas, Eesti Toidumess - Sööma! ajal. Oma kogemusi mahetoidu müümisel ja kasutamisel jagavad tootjad, töötlejad, toitlustajad ja turustajad. Väliseesineja Helga Willer Šveitsi mahepõllumajanduse uurimisinstituudist FiBL annab ülevaate mahepõllumajanduse ja maheturu olukorrast Euroopas.

Külmpressitud HeyDay mahemahl jõuab välisturule

02.04.18
Eestis toodetud HeyDay Organicu OÜ mahemahlad koguvad hea maitse ja ainulaadse valmimisprotsessi tõttu populaarsust juba Soome, Rootsi ja Prantsusmaa ökokettides.