Sündmused
Kuressaare merepäevade mahetoidutelk pakub taas üllatusi
05.08.13
Kuressaare Merepäevade raames on tänavugi avatud mahetoidutelk, kust võib leida suure valiku mahetoorainest valmistatud roogi.
Kuressaare Merepäevade mahetoidutelgis pakutakse maitsmiseks suurt valikut mahetooteid
02.08.13
Kuressaare Merepäevade raames on avatud täna ja homme mahetoidutelk, kust võib leida suure valiku mahetoorainest valmistatud roogi. Toidud on peamiselt lamba- ja lihaveise lihast, pakutakse ka piimakokteili, küpsetisi jm. Kohapeal saab nii degusteerida kui kaasa osta.
Avinurmes alustas tööd 4 miljonit eurot maksma läinud maheviljaterminal
02.08.13
Maheviljakasvatajate ühistu Wiru Vili alustas mahevilja varumist uues maheviljaterminalis Avinurme külje all Maetsma külas Ida-Virumaal. Terminali säilituspunkrid mahutavad 10 000 tonni ja valmiv puistehall 7000 tonni vilja, kuivati võimsus on 60 tonni tunnis.
Taanis pakub Michelini restoran mahetoitu
26.07.13
Mahetoitu pakkuvate toitlustusasutuste arv on Taanis kasvanud juba üle 400. Hiljuti lisandus nende hulka Michelini tärni kandev restoran Relæ Kopenhaagenist. Selles restoranis on kogu pakutavast toidust ja joogist üle 90% mahe ja seega kannab restoran mahetoidu kuldtaseme märki.
Seeder külastab Saksamaa maheettevõtteid
12.07.13
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder külastab täna ja homme Saksamaal, Schleswig-Holsteini liidumaal kohalikke mahe- ja ühistulisi ettevõtteid ning kohtub liidumaa energia, põllumajanduse, keskkonna ja maapiirkondade ministri dr Robert Habecki ja maaelukomisjoni esimehe Hauke Göttschiga.
Selver ostab kokku praktiliselt kogu Eestis toodetud maheõunamahla
09.07.13
Selveri Köök alustas esimese toidutootmisettevõttena Eestis mahemärgistusega e õuna-rukkivahu tootmist, vajaliku toorme saamiseks ostab Selver kokku praktiliselt kogu Eesti toodetava maheõunamahla.
Keskkonnakaitsjad lahkusid uksepauguga maaelu arengukava komisjonist
05.07.13
Eesti suurimaid keskkonnaorganisatsioone ühendav katusorganisatsioon Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) teatas avalikus kirjas Euroopa Komisjonile ja Eesti valitsusele, et kutsub tagasi oma esindaja Eesti maaelu arengukava juhtkomisjonist, sest põllumajandusministeerium juhib komisjoni kallutatult ja ebademokraatlikult.
Galerii: Kiltsimäe mahetalu külastus 27.06
04.07.13
26.-28. juunil külastasid Rimi tarbijad Kiltsimäe mahetalu Harjumaal. Meeleolukaid pilte saab vaadata Rimi Eesti Facebooki lehelt.
«Millisest tehasest see piim tuleb?»
02.07.13
Linnalastele on taluelu tundmaõppimine põnev seiklus, kuid see kuluks ära täiskasvanutelegi, kes Kiltsimäe talu peremehe Margus Lille kinnitusel ei tea maaelust tuhkagi.
Aivar Pikkmets joodab pealinlasi mahepiimaga
20.06.13
Tänavuse aasta põllumehe konkursi kandidaat Aivar Pikkmets Pärnumaalt saadab üle päeva Tallinna umbes pool tonni mahepiima, mida tarbijad saavad osta Selveri toorpiima automaatidest ja Laagri Maksimarketist.
Mahepõllumees teeb mürgitamise asemel kõvasti füüsilist tööd
19.06.13
Ida-Virumaa Toila valla Mägipõllu talu peremees Sander Sarap sõitis möödunud nädalal Karksi maile, et tutvustada sinna kogunenud mahetootjatele uudset umbrohuniidukit.
Mahetoidu tooteahelaga ääremaastumise vastu
18.06.13
Üks Eesti probleeme on ulatuslike piirkondade ääremaastumine. Uuringutest on ilmnenud, et ääremaastunud on juba umbes 50 valda ja see ähvardab veel 60 valda. Neis kokku elab peaaegu 150 000 inimest. Kõige rohkem on selliseid valdu Kirde-, Kagu- ja Lääne-Eestis.
Konverentsi „Põllumajandus ja keskkond“ ettekanded Mahekeskuse kodulehel
17.06.13
29. mail Eesti Maaülikoolis toimunud konverentsi "Põllumajandus ja keskkond" ettekanded on nüüd allalaetavad Mahekeskuse kodulehel.
Kas mahepõllumeest saab uskuda?
15.06.13
Aina enam on levimas väited, et mahepõllumajandus on pelgalt müügitrikk, et tegelikkuses ei erine mahetoote nime all müüdavad tooted millegagi kõige tavalisemast piimast-lihast-leivast-kartulist.
Mida ütleb sellise süüdistuse peale hiljaaegu Läänemere-sõbralikuma tootja nime pälvinud Saidafarm OÜ juht Juhan Särgava?
Ühendkuningriigi uuring näitab, et lapsed ei tea toidu päritolu
09.06.13
Ligi kolmandik Ühendkuningriigi algkooliõpilastest arvab, et juustu tehakse taimedest ning neljandik, et kalapulke tehakse kanast või seast. Üks kümnest põhi- ja keskkooliõpilasest arvab, et tomatid kasvavad maa all, näitab Briti toitumisfondi (BNF) uuring. Küsitleti 27 500 5-16-aastast last. Uuringu tulemused näitavad selgelt, et laste teadmisi toiduvalmistamisest ja tervislikust toitumisest tuleb parandada.