Sündmused
Soome plaanib 2020. aastaks mahepõllumajandusmaa rohkem kui kahekordistada
20.12.13
Tänavu kinnitati Soome mahepõllumajanduse arengukava aastaks 2020, mille eesmärk on mitmekesistada ja suurendada mahetootmist, et rahuldada nõudlust ning edendada mahetoiduahelat tervikuna. Arengukava järgi peaks aastal 2020 mahepõllumajandusmaa pindala moodustama 20% kogu põllumajandusmaast, mahetoit avaliku sektori toitlustuses 20% ning maheturg olema kasvanud võrreldes praegusega 3 korda.
Mahetoodang on leidnud eestlaste toidulaual kindla koha
19.12.13
Hiljuti avati Norde Rimis juba neljas kodumaiste mahetoodete kauplus Talu Toidab. Vähem kui kahe aastase tegevusaja jooksul on talupoodides esindatud kohalike tootjate hulk kahekordistunud.
Mahetalusid tutvustav saatesari „Mahemaa“ alustab taas pühapäevast
19.12.13
Pühapäeval, 22. detsembril alustab ETV-s kell 18.00 taas mahetalusid tutvustav saatesari „Mahemaa". Neljas saates käiakse külas kokku kaheksas Eesti mahetalus, kust jõuab meie toidulauale tervislik ökotoit. Iga saate lõpus valmib ka üks roog, kus kasutatakse valdavalt oma talude toodangut.
Suur maheküsitlus: ELis ostetakse mahetoitu keskkonna pärast
18.12.13
Euroopa Komisjon uuris tänavu Euroopa Liidu liikmesriikide elanike arvamust mahepõllumajandusest. Kokku ligi 45 000 vastusest selgus, et mahetoitu ostetakse peamiselt keskkonnasäästu eesmärgil.
Kärla Põhikooli lapsed ja lapsevanemad nautisid jõuluhõngulist mahetoidu pühapäeva
17.12.13
Möödunud pühapäeval toimus Saaremaa Kärla põhikooli sööklas mahetoidu päev, kuhu oli kogunenud üle 50 lapse ja lapsevanema. Kavas olid mahepõllumajanduse loeng lapsevanematele ja piparkoogivalmistamine lastele ning kõigile ühine kokkamine mahetoorainest.
Parim mahetootja: ma ei arvanud, et saan hakkama
15.12.13
«Ah et läksid linnast maale? Mahepõllumeheks? Kõik te, lollid, teete nii!» naernud kord üks kogenud põllumees tänavuse Eesti parima mahetootja tiitli pälvinud Kiltsimäe talu peremehe Margus Lille üle.
Jüri kooli õpilased valmistasid tuntud koka Ants Uustalu käe all mahetoorainest toite
13.12.13
Harjumaa Jüri Gümnaasiumi õpilased said sel kolmapäeval aimu mahepõllumajandusest ja õppisid Ants Uustalu juhendusel mahetoorainest toitude valmistamist. Noored valmistasid õppeköögis viiekäigulise menüü ning said juhendajalt vaid kiita.
Vaata mahetoidu valmistamise videosid
10.12.13
MTÜ Saare Mahe ja Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskuse koostöös on valminud 5 mahetoidu videoretsepti.
Euroopa Komisjoni ülevaade ELi mahepõllumajandusest aastal 2011
10.12.13
Euroopa Liidu mahesektor on viimasel aastakümnel kiiresti arenenud. Eurostati andmetel oli ELi riikide mahepindala 2011. a 9,6 mln hektarit võrrelduna 5,7 mln hektariga 2002. aastal. Kümneaastasel perioodil oli aastane kasv keskmiselt 6%. Mahepõllumajanduslikult viljeldi 186 000 ettevõttes.
Katse: milline on tänavu parim piparkoogitainas
08.12.13
Postimehe piparkoogitainaste tänavusel pimekatsel tunnistasid vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu köögitoimkonna memmed parimaks ökotaina.
Värske uuring: Eesti mesi sisaldab taimekaitsemürke
07.12.13
Esmakordselt Eesti põllumajandusmaal asuvatelt korjealadelt korjatud mee puhtust põhjalikumalt uurinud teadlased on sunnitud tõdema, et ka paljukiidetud kodumaine mesi sisaldab taimekaitsevahendite jääke.
06.12.13
Uuendatud on ökopoodide, tarbijavõrgustike ja veebipoodide nimekiri.
Rannamõisa Lasteaias valmistasid lapsed mahedaid jõulumagustoite
04.12.13
Harjumaa Harku valla Rannamõisa Lasteaias juhendas esmaspäeva hommikul Laulasmaa SPA peakokk Angelica Udeküll lasteaialapsi, kes valmistasid tema käe all mahetoorainest jõulumagustoite.
Turismitalu peretütar Agnes Heinla hakkas õunaemandaks
02.12.13
Möödunud aastal osaühingu Saare Ubin loonud Kipi-Koovi matkakeskuse peretütar Agnes Heinla ehitab noortaluniku toetuse abil väiketööstust, kus hakkavad valmima õunamahl ja õunamoosid ning kuivatatud õunad ja teesegud.
02.12.13
25. novembril ilmus Postimehe vahel Mahetoidu Leht 2013.