# #

Uudised

Veeda jõulud mahedalt! Loodusväe glögimeistrid Raekoja platsil jõuluturul 2015

20.11.15
Jõuluturult tuule tiibadesse saanud OÜ Loodusvägi soovitab sel aastal veeta jõulud teadlikult mahedalt ja teha sellega suurim kink meie tulevaste põlvede ning meie rohelise planeedi hüvanguks! Täna Tallinnas alanud Raekoja platsi jõuluturul saab juba kaheksandat aastat nautida Loodusväe maheglögi – ainsat soojendavate ürtidega jõulujooki, mida valmistatakse hubastes majakestes hoolikalt valitud mahetoorainest sinu silme all kohapeal.

Vändra Ökopagar koondab 21 inimest ja lõpetab tegevuse

20.11.15
Vändra Ökopagari ajakohastamine lõppes eelmisel kolmapäeval 21 töötajale koondamisteatega.

Toitlustajatele kavandatakse eraldi ökomärki

18.11.15
Maaeluministeerium saatis kooskõlastusringile mahepõllumajanduse seaduse muutmise eelnõu, mis toob kasutusele spetsiaalse ökomärgi toitlustajatele. Ökomärgiga soodustatakse mahetooraine kasutamist toitlustusettevõtetes.

Liivimaa Lihaveis koolitab oma kliendid ise

15.11.15
MTÜ Liivimaa Lihaveis on suutnud viie tegutsemisaasta jooksul propageerida Eestis veiseliha tarbimist sedavõrd, et nüüd on enamiku Eesti tipprestoranide menüüs saadaval nende liikmete kasvatatud liha ning tasapisi püütakse toodangut viia ka välisturgudele.

2015. a mahestipendiumi stipendiaadid on selgunud

06.11.15
Täna premeeris Eesti Maaülikooli Mahekeskus juba seitsmendat korda parimaid maaülikoolis kaitstud mahepõllumajanduse teemaliste lõputöid ja tunnustas noorteadlasi publitseeritud teadusartikli eest.

Selle aasta Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja tiitel läks Soome

06.11.15
Mahetootjatele Markus Eerolale ja Minna Sakki-Eerolale anti Saksamaal Stralsundis toimunud auhinnatseremoonial üle Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja 2015. aasta rahvusvahelise konkursi võitja tiitel.

CM: Talendijuhtimine Biomarketis: sisetundest kompetentsimudelini

01.11.15
Vähe on ettevõtteid, kes ei tunnetaks töötajate olulisust lühi- ja pikaajaliste ärieesmärkide saavutamisel. Sageli öeldakse, et inimesed on meie peamine vara. Kahtlemata oleme ka Biomarketis pidanud töötajaid ja nende arendamist väga tähtsaks, kuid umbes aasta eest mõistsime, et meie viis talendijuhtimist mõtestada ja teostada ei peegelda piisaval määral selle olulisust.

Horisont 2020 uus tööprogramm teeb olulise sammu mahepõllumajanduse arendamise suunas

20.10.15
Möödunud nädalal avalikustatud Euroopa Liidu teadus ja innovatsioonitegevuste uus tööprogramm Horisont 2020 eraldab aastatel 2016 – 2017 33 miljonit eurot otseselt mahepõllumajanduse teemadele.

Kaul Nurm: Valitsus otsustas olulise GMO-küsimuse ära põllumajandustootjate selja taga

10.10.15
Euroopa Liidus on hetkel paralleelselt käimas kaks geneetiliselt muundatud toiduainete piiramise või lausa keelustamise alast protsessi liikmesriikides, isegi kui see on lubatud ühenduse tasandil.

Supermarket sai ka õiguse müüa pakendamata ökotoitu

01.10.15
Veterinaar- ja toiduameti heakskiidul on Rimi esimene supermarketikett Eestis, mis hakkab oma kolmes kaupluses müüma pakendamata mahedat puu- ja köögivilja.

Märjamaa Lihatööstus pakub üha enam maheliha

01.10.15
Märjamaale sissesõidul keerab tee Orgita pargi äärest paremale. Viidad osutavad kahele lähikonna ettevõttele, kuid meile vajalikku siin kirjas pole. Kellel vaja, leiab Märjamaa Lihatööstuse kollase plekiga kaetud hoone poole kilomeetri pärast ikka üles.

Jõgeval rajati SoilVeg projekti raames esimesed katsed

25.09.15
Eesti Taimekasvatuse Instituudi põldudel Jõgeval rajati esimesed katsed uue rahvusvahelise projekti SoilVeg raames.

Kokad mahetaludes: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk Sepa mahetalus

23.09.15
Pühapäeval, 27. septembril kell 12-15 on kõik oodatud külla Sepa mahetallu!

Kokad mahetaludes - Saaremaa Veski peakokk Ott Raud Riido Ökotalus

23.09.15
Laupäeval 26. septembril kell 14-16 on kõik oodatud külla Riido Ökotallu Saaremaal Vaiveres!

Mahemustikas on maitsev ja kasulik

22.09.15
Pühapäeval, 20. septembril, said huvilised külastada Tartumaal Hiie talu mahemustika põlde. Huvilistele tutvustati erinevaid aedmustika liike ja räägiti, miks mustikad on meie tervisele kasulikud. Suured ja väikesed huvilised sõid ja korjasid mustikaid suure entusiasmiga.