Sündmused
Riia tipprestoranis Le Dome toimus Eesti kulinaaria õhtu
06.10.13
Käesoleval nädalal toimub projekti FOODART raames Eestis ja Lätis kulinaarianädal, mille avas 4. oktoobril Riias Le Dome kalarestoranis Eesti kulinaaria õhtu. Eesti kaasaegsel köögil põhineva õhtusöögi valmistasid Rait Kits ja Kaisa Kliimand, GMP Clubhoteli Pühajärve Restorani kokad
Mait Nõmmsalu näeb maheviljale uusi võimalusi
06.10.13
Tartumaa põllumees Mait Nõmmsalu, kes juhib ühtaegu mitut firmat, kasvatab nii mahe- kui tavateravilja. Ta loodab, et mahevilja saab tulevikus kohapeal rohkem väärindada.
OÜ Loodusvägi pälvis 2013. aasta vastutustundliku ettevõtte tiitli
04.10.13
Tallinna ettevõtlusauhindade konkursil jagati tublimatele ettevõtjatele välja auhinnad kuues põhikategoorias. Vastutustundliku ettevõtja tiitli pälvis Loodusvägi OÜ, kes on pühendunud eestimaiste mahetoodete arendusele, tootmisele ja turustamisele ning on hea näide sellest, et ühiskondlik vastutus pole vaid suurte ettevõtete pärusmaa.
Toomas Kevvai: mahetoodang peab jõudma kodutarbijani
03.10.13
Põllumajandusministeeriumi asekantsleri Toomas Kevvai sõnul on järgmised viis aastat mahepõllumajandusele olulised, sest mahetoodang peab mahedana märgistatuna jõudma senisest enam tarbijate toidulauale.
Mahetootjad: tootmist tugevdaks suurem koostöö teadlastega
02.10.13
Täna põllumajandusministeeriumis kogunenud uue mahepõllumajanduse arengukava koostamise töörühm leidis, et Eesti mahetootmise ja -töötlemise tugevdamiseks vajatakse senisest enam teadus- ja rakendusuuringuid. Ka vajatakse mahepõllumajanduse erialaõpet
Konju Mõisa Talu alustab kitse- ja lehmapiima müüki Tallinnas
02.10.13
Kogu piim on mahe täispiim, mis ei läbi kuumtöötlemist, vaid jahutatakse kohe pärast lüpsmist.
Tüdimus müügitööst viis pere maale elama
01.10.13
Kui jõuan Kiltsimäe tallu, viibib peremees veel hommikusel kaubareisil. Mul on aega talu silmitseda. Harjumuspäraseks seda talu just pidada ei saa.
30.09.13
«Selleks, et toode müüks ja jääks püsima, on olulised nii hea välimus kui ka hea sisu,» ütleb La Muu karpide disainer Jaanus Veerberk, kes võitis pakendite kategoorias kulla.
Wiru Vilja maheviljaterminal täitis haigutava tühimiku
30.09.13
Tänavu kevadel alustatud suurehitis − Avinurme maheviljaterminal − sai saagikoristuse ajaks valmis. Alates juuli lõpust käib seal vilja vastuvõtt ja kuivatamine.
Eesti mahetootja OÜ Loodusvägi peab ekspordimahu suurendamise osas taanlastega läbirääkimisi
26.09.13
OÜ Loodusvägi on üks esimesi Eesti mahetootjaid, kel on õnnestunud Skandinaavia turul edukalt kanda kinnitada. Ettevõtte esimest toodet (mustika-mustsõstra glögi) müüakse täna püsivalt Soome, Rootsi ja Taani, sealhulgas on glögi jõudnud Soome Prisma kettide kaubavalikusse
25.09.13
Läänemaa Ridala valla ettevõtja Neeme Koorem ehitas esimese kitsepiimatööstuse, kus valmivad kohupiim, jogurt ja või.
Mahepõllumajanduses otsitakse võimalusi tootmise efektiivistamiseks
18.09.13
Täna põllumajandusministeeriumis kogunenud mahepõllumajanduse arengukava koostamise töörühm leidis, et mahepõllumajanduses tuleb saavutada efektiivsem tootmine ning tagada tõhusam järelevalve.
Rimi julgustab tarbijaid proovima mahetoitu
18.09.13
Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on tarbijad valmis proovima ja ka igapäevaselt tarbima just mahedalt toodetud toiduaineid, millest annab tunnistust nii Rimi talupoodide kui ka teiste kauplustes müüdavate mahetoodete populaarsus.
Vatsliku mahetalu plaanib toota joogipiima ja võid
17.09.13
Pühapäeval Eesti vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval parima mahetootja konkursil teise koha pälvinud Lümanda valla Kipi küla Vatsliku talu plaanib lähiaastatel hakata tootma pastöriseeritud piima, mahevõid ja jogurtit.
Eesti parim mahetootja on Kiltsimäe talu Harjumaal
15.09.13
Täna, 15. septembril kuulutati Eesti Vabaõhumuuseumis toimuval leivapäeval Eesti parimaks mahetootjaks 2013 Kiltsimäe talu Harjumaal ja parimaks mahetooteks 2013 Tammejuure talu öko kanepiõli.