Sündmused
Euroopa Komisjon avaldas uuendatud mahepõllumajanduse kodulehe
04.02.14
Koduleht on hetkel vaadatav inglise, saksa ja prantsuse keeles.
Maheda purgisupi tegemine polegi nii lihtne!
31.01.14
Sellest, miks Eestis mahedaid purgitoite ei valmistata, sai Latika talu pererahvas omal nahal aru, põrkudes mitmete raskuste vastu.
Uusi köögiviljahoidlaid oleks vaja küll
29.01.14
Selleks et mahetootjate köögi- ja puuvilja oleks võimalik süüa aasta läbi, on saagi ületalve säilitamiseks vaja kaasaegseid hoidlaid. Toetusi oodatakse uuelt MAKilt.
Veeve Kaasik - nagu tark mees taskus
28.01.14
Läinud aasta Eesti parimaks konsulendiks
tunnistatud Saaremaa naine Veeve Kaasik
on oma mitmekülgsusega kui Eesti põllumajanduse viimaste aastate elav ajalugu ja entsüklopeedia.
Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja konkurss ootab kandidaate
28.01.14
Eestimaa Looduse Fond (ELF) koos Maailma Looduse Fondiga (WWF) otsib kandidaate 2014. aasta Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja auhinnale.
Kuidas läheb Eesti mahesektoril?
25.01.14
Et mahetoit on trendikas, loodussõbralik ja tervisele hea, teab Eestis vähemalt iga teine noor ema. Üle 82 protsendi Eesti tarbijatest sooviksid tarbijaküsitluste andmeil osta just mahetoitu. Just seepärast teeb kiiret arengut ka Eesti mahesektor.
Eesti kostitas Grüne Woche külastajaid hõrkude mahetoitudega
25.01.14
25. jaanuaril toimus Rahvusvahelise Rohelise Nädala raames mahepäev, mis lõpetas Berliinis toimuva Grüne Woche teemapäevade sarja Eesti kui messi partnermaa stendil.
Mahepõllumajandussektor saab uue arengukava kevadeks
15.01.14
Täna kogunes Põllumajandusministeeriumis viimast korda mahepõllumajanduse uue arengukava töögrupp, et vaadata üle viimased muudatusettepanekud. Arengukava on plaanis kinnitada aprillis.
Mesilasi ohustavad taimekaitsevahendid on mürgised ka inimestele
07.01.14
Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) hiljutine raport näitab, et taimekaitsevahendite rühm, mida seni on seostatud mesilaste massilise hävinguga, on oma olemuselt ohtlik ka inimestele.
Autolavka hakkab saare maarahvale toorpiima müüma
07.01.14
Saaremaal ainsana toorpiima pudelites turustava mahetaluniku Jaan Kiideri toodang tuleb müüki ka kauplusautodes.
Rannamõisa lasteaia tervislikud valikud
03.01.14
Merit Mikk ökoloogiliste tehnoloogiate keskusest kinnitab, et igal aastal tuleb Eestis juurde koole ja lasteaedu, kus vähemal või suuremal määral mahetoiduaineid kasutatakse. Koostöös MTÜ-ga Saare Mahe korraldab keskus põllumajandusministeeriumi toel lastele ka mahetoitu tutvustavaid üritusi.
Karmistuvate nõuete tõttu lõpetatakse Tartu Selveris mahepiima müük
02.01.14
Tartu Selverites lõpetati piimaautomaatidest mahepiima müük, kuna piimatootjatel ei tasu lauda uuendamine uutele nõuetele vastavaks ära.
2013. aastal kasvas mahepõllumajandusmaa 153 000 hektarini
30.12.13
2013. aasta oli Eesti mahepõllumajandusele edukas, aastaga kasvasid toodangu maht ja mahetootjate arv ning turule tuli uusi mahetöötlejaid. Eestis tegutseb praegu 1553 mahetootjat, mis on mullusega võrreldes 5 protsenti enam, juurde on tulnud eelkõige loomakasvatajaid.
Glüfosaatide keskkonnamõju - kas on põhjust muretsemiseks?
26.12.13
Glüfosaat on maailma enimmüüdud herbitsiid. Glüfosaadipõhised herbitsiidid, nagu Monsanto Roundup, on kõige laialdasemalt kasutatavad herbitsiidid Euroopas. Neid kasutatakse põllumajanduses, metsanduses, parkides ja aedades. Viimastel aastatel on paljud teadusuurimused tõstatanud kahtluse glüfosaadi ohutuse kohta ja järjest rohkem tehakse üleskutseid glüfosaati sisaldavate herbitsiidide keelustamiseks.
Organisatsioon Euroopa Maa Sõbrad (Friends of the Earth Europe) on koostanud ülevaate glüfosaatide keskkonnamõjust.
Maheorganisatsioonid soovitavad jõululauale maitsvaid maheroogasid
23.12.13
Infobuklettides „Vali mahepiimatooted“ ja „Vali maheteraviljatooted“ selgitatakse mahepõllumajanduse sisu ja pakutakse mahetoorainest roogade retsepte. Info- ja retseptilehed on kättesaadavad veebis ning trükituna mahepoodides. Maheorganisatsioonid Saare Mahe ja Eesti Maheteravili soovivad nende väljaannetega tõsta inimeste huvi mahetoidu vastu ja ärgitada mahetoorainest toitu valmistama. Retseptid on tuntud kokkade Ants Uustalu ja Angelica Udekülli looming.