# #

Uudised

OÜ Loodusvägi toob esmakordselt Eestis poelettidele ökosmuutid

04.05.15
Alates 6ndast maist jõuavad esmakordselt Eestis poelettidele ökosmuutid. Müügile tuleb kolme sorti mahesmuutisid: maasika-banaani, mango-apelsini-passionvilja ning õuna-mustika-jõhvika smuutid.

Maaelu arengukava panustab mahepõllumajandusse 92,2 miljonit eurot

04.05.15
Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas Eesti maaelu arengukava 2014–2020 raames mahepõllumajanduse toetuse määruse, millega said selgeks mahepõllumajandusele üleminekuks ning mahepõllumajandusega jätkamiseks antavate toetuste tingimused.

Parim maakarjakasvataja on Liia Sooäär Saaremaalt

28.04.15
Uustla talu perenaine Liia Sooäär Kaarma vallast Saaremaalt pälvis Eesti Maakarja Kasvatajate Seltsi (EK Seltsi) kõrgeima tiitli –hõbekarika.

Taluperenaine: kolme lehmaga elab ära küll!

23.04.15
Need, kes ütlevad, et mõne lehmaga ei saa ära elada, teevad liiga vähe tooteid, sest praeguse piimahinnaga ei ela loomulikult ära,” ütles Pärnumaal asuva Sepa mahetalu perenaine Nele Tamm.

Kuressaare Rimi võttis müüki väiketootjate kauba

21.04.15
Kuressaarest sai esimene linn väljaspool Tallinna, kus koostöös osaühinguga Talu Toidab avati Rimi kaupluses kohalike väiketootjate toidukaupu pakkuv müügiala.

Parima lihaveisekasvataja sõbralikud maheveised

21.04.15
Kohtusime Reet ja Targo Pikkmetsaga vihmasel reedehommikul kolme šaroleepulli sulu juures, kui perekond asutas end just loomi söötma. „Kas sa traktoriga oled varem sõitnud,“ küsis Reet. Targo lõi traktorikabiinis väikese kõrvalistuja istme lahti ning intervjuu lõpuks maiustasid väiksemad ja suuremad lihaveised juba mahereeglitele vastavalt valmistatud siloga.

Kalamatsi meierei katsetab uusi maitseid

09.04.15
Järvamaal Esna külas tegutsev Eesti esimene tunnustatud kitsepiimameierei tuleb kevadel turule uute juustudega. „Liigume lihtsamatest keerulisemate poole ja tahame täiesti uusi maitseid pakkuda," lubab meierei perenaine Aita Raudkivi

Ilmus mahepõllumajanduse leht nr 69

06.04.15
Uues mahepõllumajanduse lehes nr 69 antakse ülevaade mahepõllumajanduse seisust maailmas aastal 2013, tutvustatakse Liina Edesi doktoritöö „Erinevate viljelusviiside mõju mikroobide koosseisule ja aktiivsusele mullas“ tulemusi ja lugeda saab loomkasvatuse keskkonnamõjude hindamisest.

Helenius sukeldub mahetoiduärissse

02.04.15
Trigon Capitali nõukogu esimees ja tegevjuht Joakim Helenius plaanib aianduskeskus Hortese juurde rajada tervisliku toidu keskuse, mis tuleb Eestis suurim omataoline.

Liha päritolu esitamine muutub kohustuslikuks

02.04.15
Alates tänasest, 1. aprillist 2015. aastal on kohustuslik värske, jahutatud ja külmutatud sea-, lamba-, kitse- ja kodulinnuliha päritolu märgistamine toidu pakendil. Esitama peab looma kasvatamise ja tapmise riigi.

Mida peab teadma mahetalu pärija, et mahetoetus jätkuks?

01.04.15
Lugeja küsib: Mahetalu peremees suri ootamatult. Jäin leseks ja edastasin PRIA-le teate talu peremehe surmast ning sellest, et talu jätkab põllumajanduslikku tootmist.

Repinski kitsefarm tõusis kiiresti tuntud tegijaks

31.03.15
Meedia suudab anda kiirenduse ka põllumajandusärile. Vaid kolm aastat tagasi rajas Martin Repinski Ida-Virumaal Konju Mõisa Talu kitsefarmi.

Sakslane asutas Võnnus õnnelike kanade kodu

27.03.15
Saksa päritolu Lennart von Moller ostis 2013. aasta aprillis Tartumaal Võnnus mahajäetud kolhoosiaegsete hoonete kompleksi plaaniga hakata kunagises sigalas kanu pidama.

Suvel toimub esimene üle-eestiline avatud talude päev

26.03.15
19. juulil 2015 toimub esimest korda üle-eestiline avatud talude päev, kus külalisi võtavad vastu enam kui 100 talu ja põllumajandustootjat üle terve Eesti. Osalemisest huvitatud talud saavad end kirja panna kuni maikuu lõpuni.

Mõistlik või mõttetu

23.03.15
Mis teeb toidu mahedaks ja kust saab osta mahetoitu? Kas kraam, mida müüakse meie ökopoodides, on automaatselt ka mahe? Kuidas teha mõistlikke valikuid ja mitte lasta end eksitada ökomulinast?