# #

Uudised

EESTI TOIDU KUU: Parim mahetootja 2015 on Kopra Karjamõis

06.09.15
Eesti parim mahetootja 2015 on Kopra Karjamõis OÜ Valgamaalt, mis tegeleb nii mahelooma- kui taimekasvatusega ning aktiivselt ka toodangu turustamisega. Parim mahetoode 2015 on MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud mahe rohumaaveise ribi „Agnes“.

Sel pühapäeval kuulutatakse välja 2015. aasta parim mahetootja ja mahetoode

02.09.15
Pühapäeval, 6. septembril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäeva, kus kuulutatakse kell 15.00 välja konkursside „Parim mahetootja 2015“ ja „Parim mahetoode 2015“ võitjad.

Mõnus pärastlõuna Tammejuure Mahetalus Läänemaal

02.09.15
5. septembril kell 14-17 ootab Tammejuure Mahetalu huvilisi tutvuma peretalu tegemistega. Talus kasvatatakse teravilja ja õlikultuure. Saab näha kanepipõldu ja tootmishooneid. Külas on Laulasmaa Spaa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll.

Põllumajandusministeeriumist sai Maaeluministeerium

02.09.15
Alates tänasest, 1. septembrist jätkab Põllumajandusministeerium tööd Maaeluministeeriumina.

September on Eesti toidu kuu

02.09.15
Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.

Metsavennatalu hakkab juustu tootma heinapiimast

24.08.15
Eelmisel nädalal jõudis Vastse-Roosa külla Itaalias valmistatud Bonino haljasmassikogur, mis on esimene Eestis. Uus masin niidab, kogub haljasmassi kohe kärusse ja jagab laudas lehmadele ette.

La Muu looja teeks terve Eesti mahedaks

19.08.15
Ettevõtja Rasmus Raski meelest oleks kõva sõna, kui saaksime öelda, et Eesti toit on läbini orgaaniline.

Minu köök turul - mahepiim ja -munad

13.08.15
Laupäeval, 15. augustil kell 11:00-14:00 saab Kuressaare turuplatsil maitsta ja osta mahepiima ja -mune ning maitsta neist valmistatud toite. Saab näha, kuidas valmib jäätis ja on võimalus ka jäätist degusteerida. Antakse infot mahepõllumajanduse ja mahetoodete kohta.

Wiru Vilja liikmed harivad mahedalt tuhandeid hektareid

06.08.15
Kogu teravili, mida ühistu Wiru Vili kasvatab, on toodetud põllumajanduskeemiat kasutamata. Ka kuivatamise, ladustamise ja müügi tsüklid on kontrollitult mahedad.

Kuressaare turul saab laupäeval mekkida maheliha

30.07.15
Laupäeval, 1. augustil toimub Kuressaare turul sarja Minu köök turul raames maheliha grillimine ja barbecue küpsetamine. Grillitakse veise-, lamba- ja sealiha. Maheliha saab osta ka koju kaasa, kohapeal jagatakse infot mahepõllumaanduse ja –toodete kohta.

Mahetootja OÜ Loodusvägi korraldab täna mesilaste kaitseks aktsiooni

24.07.15
Täna 24. juulil korraldab Eesti mahetootja OÜ Loodusvägi Tallinnas Rotermani kvartalis tasuta ökosmuutide jagamise aktsiooni, millega ettevõte soovib tähelepanu pöörata viimastel aastatel nii Eestis kui mujal maailmas aset leidvale laialdasele mesilaste hukkumise probleemile. Mesilaste suremise täpne põhjus ei ole veel teada, kuid erinevate uuringute andmetel peitub see mitmete tegurite koostoimes, sealjuures ka (kunstlike või tööstuslike) taimekaitsevahendite liigkasutamises.

Avatud talude päeval osaleb üle neljakümne mahetootja

16.07.15
​Sel pühapäeval, 19. juulil toimuval esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval kutsuvad külla 41 mahetalu, kelle juures saab tutvuda mahetootmisega loomakasvatusest kanepikasvatuseni ning mesindusest ravimtaime- ja marjakasvatuseni. Mahetalusid on kõigist maakondadest, kõige rohkem Põlvamaalt.

Juhan Särgava: Mahedad tulevadki toime ilma mürkideta

15.07.15
Üritades summeerida arvamusi mahepõllumajandusest, kohtame võrdlemisi liigirikast ja rikkalikku arvamuste buketti.

Ranna Villa käivitas mahevorstivabriku

01.07.15
Kümme aastat Mustjala vallas Küdemal šoti mägiveiseid kasvatanud Kairo ja Sinikka Pilviste lükkasid koostöös harrastuspõllumehest tohtri Madis Tiigiga käima vorstivabriku.

Minu köök turul – maheteraviljad

25.06.15
Sel suvel toimuvad Kuressaare turul kohaliku ja mahetoidu tutvustuspäevad, kus valmistatakse huvitavaid toite ning jagatakse retsepte ja infot tooraine kohta.