# #

Uudised

Maaülikooli roheline nädal pakub avastamisrõõmu ka kokanduse poolelt

11.10.09
12.-16. oktoobril on Eesti Maaülikoolis rohelise ülikooli nädal. Eesmärgiks on tutvustada erinevaid võimalusi, kuidas maaülikool saaks ja võiks rohelisem olla.

Mahekonverentsi artiklikogumik on veebis kättesaadav

10.10.09
Baltimaade põllumajandusülikoolide eelretsenseeritav teadusajakiri "Agronomy Research" andis välja mahepõllumajandusuuringute eriväljande kahes köites.

Eestis saab peagi kasvatada mahekala

03.10.09
Jõustus Euroopa Liidu mahepõllumajandusliku vesiviljeluse määrus. Järgmise aasta suvest on võimalik hakata tegelema mahekalakasvatusega.

Tulekul on mahepõllumajanduse juubelikonverents

26.09.09
Eesti Maaülikool korraldab 10. novembril 2009 konverentsi „Mahepõllumajandus – hea loodusele, hea sinule“.

Saksamaa maheturg püsib stabiilsena

25.09.09
Igal aastal teevad Saksamaa maheturust ülevaate professor Ulrich Hamm Kasseli ülikoolist ja Markus Rippin Agro Milagrost. Nad leiavad, et vastupidiselt meedia kajastustele pole ei eelmisel ega ka sel aastal maheturu kahanemist Saksamaal täheldatud.

Taarapõllu talu kaup kannab nüüd ökomärki

23.09.09
Taarapõllu talu sai sellel suvel mahetöötlemise tunnustuse ning tooted - mahlad, moosid, kuivatatud saadused jm on nüüd müügil ökomärgiga.

Kopenhaageni eesmärk on koolides 75% mahetoitu

16.09.09
Kopenhaagen on mahekoolitoidu esirinnas. Linnavalitsus kehtestas uue määruse, mille kohaselt soovitakse koolilaste koolitoit muuta 75%-liselt mahedaks. Et lastega pered eelistavad toiduostmisel sageli mahetooteid, siis on lapsevanemad linnavalitsuse ettevõtmise poolt.

Kust saab kuusesiirupit ja seenejahu? Ikka ökopoest

14.09.09
Poolteist aastat säiliv hullmagus nektarijook või naturaalne puuviljamahl Võrumaalt? Imeilusa kaanepildi ja E-ainetega jogurtitops suurtehasest või pea märkamatuks jäävas pakendis mahejogurt kohaliku väiketootja talust?

Sööme Ära töötuba: mahekauba teekond linna on logisev ja lünklik

14.09.09
Neljapäeval kogunes Minu Eesti toiduteemaline töötuba Sööme Ära, mille eesmärk oli leida võimalusi, kuidas Eesti naturaalne ja värske talu- ja mahekaup oleks soovijatele paremini kättesaadav.

Tapvad maitsetaimed toetavad maheviljelust

02.09.09
Keemiliste mürkide asemel hakatakse kahjulike putukate vastu võitlema eeterlikke õlisid sisaldavate maitsetaimede abil. Mõjusad on näiteks rosmariin, lavendel ja münt.

Ilves: mahetoodang ei peaks olema luksuskaup

26.08.09
President Ilves kutsus mahetootjaid suuremale omavahelisele koostööle ja poliitikuid toetama enam mahepõllumajandust.

Eesti Põllumajandusmuuseumis avatakse mahepõllumajanduse näitus

22.08.09
26. augustil kell 14.30 avatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis näitus „Mahepõllumajandus – hea loodusele, hea sinule”. Näitusega tähistatakse 20 aasta möödumist mahetootmise algusest Eestis.

Tartusse tulevad maailma juhtivad mahepõllumajandusteadlased

19.08.09
25.-27. augustil toimub Tartus Balti riikide esimene rahvusvaheline mahepõllumajanduse teaduskonverents „Fostering healthy food systems through organic agriculture - Focus on Nordic-Baltic Region“. Konverentsi avapäeval on kõigile huvilistele avatud mahetoodete laat.

Mahepõllunduse tulevik: kahjureid tõrjutakse ürtidega

19.08.09
Levinud ürdid ja maitsetaimed võivad tulevikus osutuda keskkonnasõbralikuks alternatiiviks tavalistele putukatõrjevahenditele.

Kaks õde taastasid Eestis makaronitootmise

14.08.09
Viimastel aastatel pole Eestis makarone toodetud. Nüüd aga võtsid kaks tegusat naist – õed Riina ja Liina Värs – ette hulljulge sammu ning hakkasid kohalikust toorainest mahemakarone valmistama.